Zoran Milanović Foto: Printscreen/HRT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas odluku da se Ukrajini dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, a BiH ne, i tom prilikom ponovo napao premijera Andreja Plenkovića.

„Plenković je izdajnik. Neki dan je rekao da ne dopušta da ga se tako zove, to ga očigledno svrbi. Ovo je politička, hrvatska tragedija. Sramota Hrvatske. Ovo je hladna, cinična, sadistička izdaja u kojoj se ljudima koji pate cinično govori da im se pomaže. Ona izjava je cinizam. Kad će BiH dobiti status kandidata? Kad ispuni uslove koje nikada neće ispuniti. U BiH postoje Hrvati, kojima je stalo da BiH bude u Evropskoj uniji. Drugi možda nisu protiv. Srbi razmišljaju, bošnjačke političke strukture, ne znam. Ali i oni su jednoglasno tražili da se BiH da status kandidata“, rekao je Milanović, prenosi Jutarnji list.

Andrej Plenković Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Rekao je i da se ministar Gordan Grlić Radman se juče ‘autovao’.

„Poručio im je da su disfunkcionalni i da kao takvi ne mogu biti kandidat… Radman nam na HRT-u objašnjava da je BiH hrpa smeća…“, iskakao je.

Ministra spoljnih poslova Milanović je nazvao princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca. Rekao je i da bi on radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora.

„Šta on govori, da BiH treba odustati od Evropske unije? Oni nikada neće ispuniti kriterijume koje je ispunila Hrvatska. A ovi briselski ćate sad su kriterijume još postrožili… Ono što se juče dogodilo je hrvatska sramota, cinički, sadistički bezobrazluk“, rekao je Milanović.

Milanović se zapitao šta je učinio Dragan Čović, predsednik Hrvatskog narodnog sabora.

„Okrenuo se, otišao kući i poručio da će potpisati izmene koje, naravno, ne dolaze u obzir“, odgovorio je.

Dragan Covic
Dragan Čović Foto:EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik je rekao kako ga je sramota, a ne bi trebalo biti, jer je slovenački premijer kazao da će sam probati da se bori za status kandidata za BiH.

„Ovo što su Slovenci napravili je džentlmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zameram što ćute. Nemaš pravo da ćutiš. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih…“, rekao je.

Novinari su ga pitali i za komentar na povlačenje pa ponovno podizanje optužnice za Agrokor.

„Neko je u DORH-o doneo odluku da te ljude angažuje i da će sve propasti. Neko je odgovoran za tu minus inteligentnu katastrofu“, rekao je.

Osvrnuo se i na ministra odbrane Marija Banožića.

„Hoće li normalan čovek poslati vrhovnom zapovedniku kandidata za NATO bez konsultacija? I sad to misli meni poslati na potpis. Ti ljudi nisu normalni, to je otmica države“, rekao je Milanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Ponovio je kako je još gore pojaviti se na Jutelu i reći da je BiH disfunkcionalna država, referirajući se na istup ministra Grlića Radmana.

„Plenković čoveku ispire mozak, a ovaj je spreman na to da mu ispire mozak. I onda zec upali puni program i onda taj mozak završi na centrifugi. On se teško izražava, ali je i glup“, rekao je Milanović o Grliću Radmanu i rekao da je on ‘bruka od ministra’

Govoreći o DORH-u, Milanović je pitao i gde je optužnica protiv Josipe Rimac.

„Pa nije žena opljačkala Fort Noks. To je neki tipični lopovluk, zvalo se Tenu Mišetić. Zašto nema optužnice? Hrvatska politička tragedija. Ovako nisko nikad“, zaključio je predsednik Hrvatske.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar