Foto: AP Photo/Sergi Camara

Beba stara svega šest meseci umrla je na španskom brodu Open Arms. Dečak je bio među 111 preživelih s migrantskog broda koji je potonuo blizu libijske obale, a koje je preuzela posada broda Open Arms namenjenog za spašavanje migranata u Sredozemnom moru.

Pročitajte još:

U sredu je izvučeno iz mora pet tela utopljenih migranata, piše Gardijan. Smrću dečaka pod imenom Džozef iz Gvineje broj žrtava popeo se na šest.

Telo mrtvog deteta, njegova majka, 25-godišnji muškarac s ozbiljnim srčanim tegobama i trudnica prevezeni su u toku noći na kopno, objavila je posada. Kada je ekipa Open Armsa stigla do mesta nesreće, zatekli su bebu u teškom stanju i zamolili malteške i italijanske vlasti da dečaka evakuišu i pruže mu neophodnu pomoć.

Ipak, dok je italijanska obalska straža stigla, beba je već umrla.

Foto: Tanjug/AP Photo/Sergi Camara

Open Arms je sada jedini aktivni brod za spašavanje migranata u Sredozemlju i trenutno ima 260 migranata nakon tri operacije spašavanja izvedenih u utorak i sredu.

Mesecima, čamci i mali brodovi s migrantima isplovljavaju iz Libije i Tunisa u pokušaju da stignu do Italije. Pre nekoliko dana je još jedno dete nepoznatog uzrasta stradalo sa još 12 ljudi kada je u brodolomu potonuo još jedan brod na obali Libije. Preživelih jedanaest osoba sa broda je vraćeno u Libiju.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar