Ivana Tramp Foto: Joe Russo / ddp USA / Profimedia

Ivana Tramp, prva supruga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, preminula je u četvrtak od posledica nesrećnog slučaja, udarca u predelu grudnog koša prilikom pada niz stepenice, saopštila su američki medicinski istražitelji.

Sudski patolog je objavio juče izveštaj sa autopsije, i Ivanina smrt je proglašena nesrećnim slučajem, prenosi Rojters. Telo Ivane Tramp pronađeno je na dnu stepeništa, a pored nje je bila prosuta šoljica kafe.

Iako se prvobitno sumnjalo da je doživela srčani ili moždani udar i zbog toga pala niz stepenice, uzrok smrti bile su povrede tupim predmetom u predelu grudnog koša.

Prema pisanju Njujork tajmsa, istraga je tražila da se utvrdi da li je Ivana Tramp pala niz stepenice svoje kuće u luksuznom delu Menhetna.

Ivana Tramp Foto: SMG / Zuma Press / Profimedia

„Naša majka je bila neverovatna žena – sila u poslu, sportista svetske klase, blistava lepotica i brižna majka i prijatelj. Ivana Tramp je bila borac. Pobegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju decu hrabrosti i čvrstini, saosećanju i odlučnosti“, navodi se u saopštenju porodice Tramp, koju čine njeno troje dece i desetoro unučadi.

Povodom smrti bivše supruge oglasio se na društvenim mrežama i bivši američki predsednik Donald Tramp. Informacije o smrti bivše supruge Donald Tramp objavio je na profilu društvene mreže “Istina”.

“Sa velikom tugom obaveštavam sve one koji su je voleli, a kojih ima mnogo, da je Ivana Tramp preminula u svom domu u Njujorku. Bila je divna, lepa i neverovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njen ponos i radost bilo je njeno troje dece, Donald mlađi, Ivanka I Erik. Bila je ponosna na njih, kao što smo svi mi bili ponosni na nju. Počivaj u miru Ivana!”, objavio je Donald Tramp.

Ivana, koja je u trenutku smrti imala 73 godine, prva je supruga Donalda Trampa, a njih dvoje imaju troje dece: Donalda juniora, Ivanku i Erika. Ona je odrasla u nekadašnjoj Čehoslovačkoj, odakle se odselila 1970-ih, a udala se za Donalda Trumpa 1977. godine i razvela 1992. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

U detinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vreme studirala na univerzitetu u Pragu. Udaje se 1971. godine za agenta za prodaju nekretnina Alfred Vinklmajra, a 1973. godine emigrirala u Kanadu.

Od prvog muža se razvela 1976. godine, a nakon što je upoznala Trampa u Njujorku, za njega se venčala 1977. godine. Bila je na ključnim menadžerskim pozicijama u Tramp organizaciji.

Problematični brak sa Trampom i razvod postali su predmet javnog interesa širom sveta, pošto je afera Donalda Trampa sa manekenkom Marlom Maples postala javna, a njihov razvod finaliziran 1992. godine nagodbom. Nakon razvoda napravila je sopstvenu liniju odeće, nakita i kozmetičkih proizvoda. Bila je autorica nekoliko knjiga.

Nakon razvoda Ivana je ostala sa bivšim mužem u dobrim odnosima, pa je, između ostalog, 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsednika.

BONUS VIDEO: Tramp čita imena dece poginule u pucnjavi u Americi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar