Princ Endru Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Obezbeđenje u Vindzoru u Velikoj Britaniji je navodno pustilo uljeza na kraljevsko imanje. Kako se navodi, obezbeđenje je pustilo ženu koja se pretvarala da je verenica princa Endrua, jer su se plašili da mu se obrate i sa njim provere da li poznaje navedenu osobu.

Stručnjak za zaštitu Filip Grindel tvrdi da osoblje nije htelo da „uznemiri“ vojvodu od Jorka i da su se „plašili da ga pitaju da li očekuje goste“ kada se pomenuta ženska osoba pojavila na imanju.

Tvrdi se da se žena iz Španije, za koju se navodi da ima oko 40-ak godina, pretvarala da je prinčeva verenica. Naime, ona je navela da se zove Iren Vindzor i da ima sastanak sa Endruom.

Foto: Hannah Mckay/Pool Photo via AP

Govoreći na godišnjem međunarodnom sajmu bezbednosti, koji je održan u Kensington Olimpiji, Grindel je rekao da je Endru „veoma neprijatna osoba“ za svakog ko je radio sa njim.

Grenel je istakao da osoblje nije htelo da uznemiri vojvodu od Jorka pitanjem „da li očekuje goste“, pa su poverovali priči nepoznate žene i pustili je da uđe na imanje.

Bivši službenik kraljevskog obezbeđenja Pol Pejdž, koji je takođe govorio na ovom skupu, rekao je da je čuo da je osoblje „prestrešeno“ zbog princa Endrua i da su u istom položaju u kojem je on bio pre 20 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošlog novembra je provalnici bilo dozvoljeno da uđe u Kraljevsku ložu bez identifikacije, a osoblje joj je čak platilo i taksi, navodi se.

Žena je otišla u šetnju dvorištem, pre nego što je ušla u glavnu zgradu i pitala da li može da pronađe princa Endrua, koji je u tom trenutku navodno bio kod kuće. Drugi član osoblja ju je video i pozvao je policiju. U njenoj torbi su pronađene mape Kraljevske lože zajedno sa drugim kraljevskim rezidencijama.

Ona je uhapšena zbog sumnje za provalu. Policija je saopštila da je puštena bez podizanja optužnice.

Obezbeđenje princa Endrua je smanjeno 2020. godine nakon njegovog povlačenja sa kraljevskih dužnosti kao rezultat skandala oko Džefrija Epstajna.

BONUS VIDEO: Unuci ispraćaju kraljicu: Vilijam i Hari koračaju iza kovčega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare