Foto: EPA/EFE

Savetnik ukrajinskog predsednika Aleksandar Rodnjanski izjavio je danas za Bi-Bi-Si da mnogi civili napuštaju Kijev u strahu od ruskog napada na sutrašnji Dan nezavisnosti Ukrajine.

„Svakako se oseća zabrinutost u vazduhu“, rekao je Rodnjanski.

Kako je rekao, ljudi reaguju na vesti, trude se da imaju planove za vanredne situacije, te ne žele da provode previše vremena u blizini centra, u blizini zgrade Vlade.

PROČITAJTE JOŠ:

„Postoji rizik da će Rusija pokušati da napadne tačno u to vreme kako bi nadoknadila svoju nesposobnost da ostvari bilo kakav uspeh na frontu, da imaju bilo kakav uspeh u pokoravanju Ukrajine i u suštini sve neuspehe tokom poslednjih šest meseci“, kazao je Rodnjanski.

Naglasio je da Vlada ima uspostavljenu protivvazdušnu odbranu i da su u toku protivterorističke operacije za borbu protiv svih planiranih ruskih napada.

Američka ambasada u Kijevu pozvala je ranije danas građane SAD da napuste Ukrajinu, navodeći da Stejt department ima informaciju da Rusija planira da u narednim danima pokrene napade na civilnu infrastrukturu i vladine objekte u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Trenutak eksplozije u Vinici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare