Foto: Tanjug/Wolfgang Kumm/dpa via AP

Mađarski premijer Viktor Orban je razgovor sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u ponedeljak u Berlinu ocenio plodnim, prenosi Hina.

„Obe strane mogu biti zadovoljne susretom. Govorilo se o svim teškim temama“, rekao je Orban nakon dvosatnog susreta sa Šolcom ne navodeći detalje.

Nakon susreta dvojice predsednika vlada nije održana konferencija za novinare, uobičajena u kancelarskom kabinetu, no nisu objavljeni razlozi za njeno neodržavanje, prenosi Jutarnji list.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Kabinet kancelara je pre susreta kratko saopštio kako će glavna tema susreta biti pre svega napad Rusije na Ukrajinu.

Orban, koji je na čelu mađarske konzervativne vlade, u više je navrata doduše osudio ovaj napad ali se protivi sankcijama Evropske unije protiv Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Raduje me što vam mogu saopštiti da je Šolc još živ, a i ja takođe“, rekao je Orban nakon jednog predavanja u Udruženju nemačke privrede za istočnu Evropu okupljenim novinarima na molbu da komentariše susret sa Šolcom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Orban se u Nemačkoj nalazi od nedelje, kada se susreo s bivšom kancelarkom Angelom Merkel, s kojom je dugi niz godina gajio napeti odnos pre svega zbog razilaženja stavova oko izbeglica. Iako je kabinet bivše kancelarke potvrdio susret, u javnost nije procurila nikakva informacija o sadržaju razgovora.

Orban bi svoju trodnevnu posetu Berlinu trebao završiti sutra učestvovanjem na okruglom stolu časopisa Cicero na temu ukrajinskog rata i energetskog snabdevanja.

BONUS VIDEO: Kako je Dodik zeznuo Vučića kod Putina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar