VIKTOR ORBAN, ALEKSANDAR VUCIC
VIKTOR ORBAN, ALEKSANDAR VUCIC foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobio dozvolu predsednika Mađarske Viktora Orbana da ispriča o nečemu što se desilo 1999. godine, tokom bombardovanja SRJ.

„1999. godine trebalo je da Mađarska kopnom napadne Srbiju, Viktor Orban je potvrdio i rekao mi je da smem to javno da kažem. Od njega je američki predsednik Bil Klitnon tražio kao i Britanci da napadne Srbiju sa severa, da bi nam razvukli snage sa Kosova gore na sever naše zemlje, što je Orban odbio, a onda mu je u tome da odbije taj veliki pritisak u Beloj kući pomgoao Gerhard Šreder“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je onda naveo da je Orban otišao u Veliku Britaniju i imao zvanični razgovor sa Tonijem Blerom, pa je otišao kod Margaret Tačer.

„Otišao je da poseti Margaret Tačer, pozvonio na vrata, ona je otvorila i rekla mu je da joj mnogo smeta što je odbio da napadne Srbiju jer će zbog toga više britanskih vojnika da pogine. Trebalo je da nas napadnu da nam razvuku snage. I da sad postavljamo pitanje poverenja“, ispričao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je danas na konferenciji za mediji govorio o strateškim pravcima Srbije u narednom periodu. Izjavio je da nećemo uvoditi sankcije Rusiji i najavio niz projekata.

Bonus video: Vučićeva obraćanja u 2022. godini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar