Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je svoj stav da su migracije zlo i da se dešavaju organizovano, i da Mađarska plaća visoku cenu jer, kako je kazao, pliva protiv dominantne evropske političke struje, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Plaćamo visoku cenu. Mađarska plaća visoku cenu nepotpisivanja Istanbulske konvencije, zatim odbijanja podrške bilo kakve politike hladnoga rata plaćamo visoku cenu što sa zapadnjacima svakodnevno ne udaramo nogom ruskoga predsednika, nego mu dajemo poštovanje koje mu pripada kao predsedniku, plaćamo visoku cenu zato što štitimo hrišćanski model porodice, to što LGBT ludilo ovde nema prostora“, rekao je Orban u intervjuu za hrvatski katolički nedeljnik Glas Koncila.

Zatim, nastavio je, Mađarska plaća visoku cenu zbog svog stajališta o migracijama kao i zbog toga što ne prihvata briselsku birokratiju, nego kao protivtežu želi da gradi srednjoevropsku saradnju.

„Kada se na mađarskoj granici pojavi više desetina hiljada uglavnom mladih muškaraca, koji su u savršenom fizičkom stanju i koji u koloni gaze preko državne granice, a ako želimo da ih zaustavimo, gaze i preko nas, ne govorimo o migraciji, nego o kršenju suverenosti države. To se mora zaustaviti“, rekao je Orban.

On je rekao da su migracije zlo i da je Mađarska uverena da se one ne događaju spontano nego organizovano.

„To na Zapadu smatraju teorijom zavere, ali sve je to ipak organizovano s političkim i poslovnim motivima, a posledice toga biće dovođenje velikih muslimanskih masa na evropski kontinent. Smatram da svi koji se ne budu branili, za 20 godina neće prepoznati svoju zemlju. Promena će se dogoditi uz spoljni uticaj, koji im je jednostavno nametnut. Mislim da bi Nikola Zrinski znao što treba učiniti u takvoj situaciji“, rekao je Orban.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar