Foto: Shutterstock/Awesome Pixel

Dvoje ljudi sa Floride uhapšeno je pošto je jedan od njih nazvao policiju i zatražio pomoć u prevozu njihovih stvari - i to iz kuće u koju su upravo provalili, saopštile su lokalne vlasti.

Policajci iz mesta Poinsiana, udaljenog 55 kilometara od Orlanda, odazvali su se na 911 telefonski poziv i došli do kuće iz koje je upućen, ali se niko iz kuće nije odazvao, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Polk.

Potom su ušli kroz otključana vrata, zaključili da unutra niko ne živi, da bi potom tamo ipak naišli na jednu devojku i njenog momka za kojeg su od ranije sumnjali da je – prestupnik.

Policajci su zapravo tragali za njim otkako su ga preko sigurnosnih kamera identifikovali kao provalnika u jedan dućan u Poinsiani. Ta provala je bila počinjena istog tog dana, a iz dućana je ukradeno nekoliko stvari, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovara sa policajcima, devojka je otkrila da je upravo ona okrenula broj 911 kako bi policija došla i njoj i njenom momku pomogla da odnesu njihove stvari iz kuće u koju su provalili, a hteli su i da dobiju prevoz do aerodroma – kako bi mogli da provedu vikend u Njujorku, rečeno je iz šerifove kancelarije.

„I policija im jeste pomogla sa njihovim stvarima, i jeste ih prevezla – ali ne do aerodroma, već do Polk Pokija (lokalni zatvor)“, navodi se na Fejsbuk stranici šerifa okruga Polk, uz napomenu: „I dobrodošli su da tamo ostanu ceo vikend. Uostalom, u Polk Pokiju je mnogo bolje nego u Njujorku“.

Kako je saopšteno, osumnjičeni muškarac je optužen za provalu i krađu u dućanu, kao i za provalu u stambeni objekat, a žena je optužena samo za provalu u stambeni objekat.

BONUS VIDEO: Snežna oluja u Bafalu – Amerika i Kanada pod snegom i ledom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar