Istanbul Eksplozija Foto:Tanjug/Ismail Coskun/IHA via AP

Državljanki Srbije, koja je ranjena u eksploziji u Istanbulu, u bolnici je urađena je hirurška intervencija i ona je u stabilnom stanju, rekla je konzul Srbije Istanbulu Ivana Pejović.

Pejović je objasnila da je povređena državljanka Srbije iz Niša imala strano telo u ramenu, da je intervencija protekla uspešno, ali da će ostati u bolnici.

Ona je dodala da će otići u bolnicu da se uveri da je povređena Nišlijka dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije u nedelju uveče je saopšteno da je u eksploziji u Istanbulu ranjena srpska turistkinja Dragana Ristić iz Niša.

Pejović je rekla da ju je jutros pozvao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić da bi se raspitao o zdravstvenom stanju povređene državljanke Srbije.

Najmanje šest ljudi je poginulo, a 81 je povređena u eksploziji u centru Istanbula, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Eksplozija se dogodila u nedelju u 16.20 časova po lokalnom vremenu u ulici Istiklal, koja je šetačka zona sa mnoštvom restorana, kafića, prodavnica, hotela i nekoliko muzeja i veoma je popularna kako među meštanima, tako i među turistima.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu rekao je da je turska policija privela muškarca za kojeg se smatra da je postavio bombu koja je eksplodirala u ulici Istiklal.

BONUS VIDEO: Nakon eksplozije u Istanbulu: Ranjena žena iz Niša, srpski turisti nisu uplašeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar