Foto: Shutterstock

Tokom prošle nedelje od napada ajkule u Hurgadi stradale su dve žene. Njima je ajkula prišla iznenada i odgrizla im delove tela. Međutim, iako zvuči gotovo nemoguće, postoje i oni koji su preživeli bliski susret sa ajkulom, a među njima je i Hiter Bosvel koju su kolege uspele da izvuku iz čeljusti ajkule.

Kao 19-godišnjakinja, Bosvel je radila na istraživačkom brodu u blizini obale Čilea. Tog slobodnog dana davne 1994. godine sa kolegama je uživala u plivanju i ronjenju.

Bezbrižno je plivala u okeanu, a onda ju je velika bela ajkula zgrabila za nogu.

„Kada je neko viknuo “ajkula” odmah sam znala da će da me napadne. Osetila sam to. Uopšte nije bolelo, bilo je kao da ti štene žvaće prst“, priseća se Hiter.

Kolege su očajnički pokušavale da je izvuku iz vode dodajući joj predmete za koje može da se uhvati. Kada je jedan od njih konačno uspeo da je uhvati za ruke, počelo je natezanje. Tada joj je ajkula odgrizla nogu.

„Sećam se da je bilo bolno. Nisam osećala bol, samo je nešto puklo. Molila sam se da mi je noga samo iščašena, ali kada sam pogledala dole, većeg dela nije bilo“, ispričala je Bosvel.

Pročitajte još:

Podsetimo, dve žene su tokom vikenda stradale u popularnom letovalištu u Hurgadi nakon što ih je napala ajkula.

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana „pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju“.

Tim stručnjaka radi na identifikovanju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja ajkule, naveli su iz pomenutog ministarstva.

BONUS VIDEO: Velika bela ajkula – Kako izgleda napad 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram