Foto: Shutterstock, Facebook/Die Grünen Kramsach

Jedna od žena koje su tokom vikenda tragično nastradale nakon napada ajkule identifikovana je kao Elizabet Sauer (68), penzionerka iz Austrije koja je sa mužem bila na odmoru u Egiptu.

Uznemirujuć snimak napada na Elizabet pojavio se na društvenim mrežama. Ona je pre ulaska u vodu rekla mužu: „Vratiću se za minut“, i otišla na pliva.

U sledećem trenutku, vidi se kako ona nestaje u vodi, a oko nje se pojavljuje velika crvena mrlja. Veliki broj posmatrača ostao je na obali, zbog straha od ajkule.

Foto: Facebook/Die Grünen Kramsach

Spasioci su uspeli da izvuku Elizabet iz vode, ali je ona kasnije preminula od posledica napada. Doktori pretpostavljaju da je zbog straha doživela srčani udar.

Obala Crvenog mora je nakon ovog napada zatvorena, a lokalne vlasti su ubrzo izdale saopštenje u kom se navodi da je još jedna žena stradala zbog napada ajkule.

Doktor pokušao da je spasi

Rumunski doktor Talaj Haj ispričao je za rumunske medije kako je pokušao da spasi život ženi iz Austrije, ne sluteći tada da je samo 500 metara dalje i njegova sunarodnica izgubila život na isti način.

Srpski turista koji se trenutno nalazi u Egiptu ispričao je za Nova.rs kako je saznao za žestoke napade ajkula.

„Doživeo sam šok, niko ne sme u vodu“

„Ja sam tek jutros čuo. I to na kakav način. Krenuo sam da plivam i otišao malo dalje. U tom trenutku sam čuo neku ženu kako me doziva i pokazuje da se što pre vratim. Moram da priznam da sam se veoma uplašio“, priča ovaj srpski turista, koji nije želeo da mu otkrivamo identitet.

POGLEDAJTE JOŠ:

On nam je ispričao da mu je žena, kada se vratio do obale, ispričala da je ajkula napala ženu koja je preminula.

„Doživeo sam šok. Nisam ni pomišljao o susretu sa ajkulom. Viđali smo delfine i slikali ih. Ali, ajkula… Verujte da sada niko ne ide u vodu dalje od dva metra“, kaže ovaj Srbin.

U Crvenom moru, inače, živi preko 40 različitih vrsta ajkula među kojima su najčešće grebenske, ali i crna i ajkula Longmanus.

BONUS VIDEO Velika bela ajkula – Kako izgleda napad 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare