Princ Hari Foto:Richard POHLE / AFP / Profimedia

Krunisanje kralja Čarlsa III je počelo, a svetski mediji prate ovaj događaj iz sekunde u sekundu i to do najsitnijih detalja. Kraljevska porodica pristiže u Vestminstersku opatiju, a sa njima i... Hari, i to u društvu rođaka. Princ će ceremoniju pratiti iz trećeg reda, zajedno sa "seksualnim prestupnikom", princom Endruuom - direktni pokazatelj da je "omiljeni unuk" pokojne kraljice Elizabete II od svoje porodice ponovo dobio "bolan šamar" koji bi mogao da potpuno uništi svaku nadu da će doći do njihovog pomirenja.

Iako se radi o krunisanju njegovog oca, princ kralju nije primakao ni blizu, i to u bukvalnom smislu.

Na neki način, takav raspored sedenja mu možda i odgovara – moći će da relativno neprimetno i brzo napusti ceremoniju kada to bude poželeo. Predviđa se da će u Britaniji ostati svega 24 sata.

Princ Hari Foto:Richard POHLE / AFP / Profimedia

Međutim, to isto tako znači da nema šanse za pomirenje i da Hari možda neće imati vremena ni da razgovara sa ocem ili bratom tokom boravka u Londonu.

Uz to, sa njim ne dolazi njegova supruga Megan, koja je prema mišljenju mnogih i glavni razlog razdora u porodici. Kako je par naveo, ona će ostati kod kuće u Los Anđelesu kako bi se brinula o deci – Lilibet i Arčiju.

Pročitajte još:

Inače, njih dvoje su poslednji put zajedno posetili Veliku Britaniju prošle godine kada su došli na sahranu kraljice Elizabete II.

Tada je ovaj bračni par takođe bio „ponižen“. Naime, iako je ceo svet očekivao da će smrt kraljice Elizabete uticati na to da Hari i Megan „zakopaju ratne sekire“ sa Bakingemskom palatom i ponovo postanu deo porodice – do toga nije došlo, a ovaj par je tokom ceremonije kraljičine sahrane izgledao usamljeniji nego ikada.

Hari i Megan su tokom cele povorke, potpuno neočekivano, bili po strani. Dok su ostali članovi kraljevske porodice u povorci koja je pratila kovčeg šetali obučeni u vojne uniforme, Hari je šetao kraj njih u običnom odelu.

Sve vesti o krunisanju, čitajte na našem blogu.

BONUS VIDEO Poznati se okupili na krunisanju