Olena Zelenska Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska dala je danas u intervju za CNN u kojem je, između ostalog, izjavila da je njen prioritet pomoć ženama i deci, posebno najranjivijima.

„Rat je kao hodanje po žici: Ako krenete da razmišljate kako to radite, gubite vreme i ravnotežu. Dakle, da biste izdržali, samo morate da idete napred i radite to što radite. Svi Ukrajinci se, koliko ja znam, drže na isti način“, izjavila je danas prva dama Ukrajine Olena Zelenska za CNN.

Kako ističe Gardijan, Zelenska je intervju dala preko imejla – tako komunicira sa javnošću dok se krije sa svoje dvoje dece.

Od kada je počeo rat u Ukrajini, njoj i njenoj deci je iz bezbednosnih razloga zabranjeno da borave sa ukrajinskim predsednikom u njegovom kabitenu, otkriva Zelenska.

Ona je u intervjuu naglasila da je njen prioritet da pomogne ženama i deci, a posebno najugroženijima, poput dece obolele od raka ili drugih bolesti i siročadi.

Olena Zelenska Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zelenska takođe pomaže da se u Ukrajinu uvezu inkubatori kako bi „podržala novorođenčad u gradovima koje bombarduju Rusi“. Dva inkubarota su već isporučena, kaže, a još osam će uskoro biti podeljeno.

„Mnogi od onih koji su sami pobegli sa ratišta, koji su videli smrt, kažu da je glavni lek posle iskustva delovati, učiniti nešto, biti od pomoći nekome. Mene lično podržava to što se trudim da zaštitim i podržim druge. Odgovornost disciplinuje“, zaključila je danas Zelenska.

***

Bonus video: Od komičara do tragičara: Ko je Vladimir Zelenski?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar