Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Pristalice američkog predsednika Donalda Trampa okupile su se u Vašingtonu posle odluke Vrhovnog suda SAD da odbije tužbu Teksasa kojom se traži da se poništi navodna pobeda Džoa Bajdena na predsedničkim izborima. U isto vreme održava se i kontramiting pod sloganom „Svi protiv fašizma“. Tramp je danas na tviteru napisao da je na izborima pobedio sa velikom razlikom, ali samo kada je reč o legalnim glasovima.

Više od hiljadu pristalica Donalda Trampa okupilo se danas ispred Vrhovnog suda nezadovoljni što je ovaj sud odbio tužbu Teksasa za poništenjem pobede Džoa Bajdena na izborima.

Organizatori protesta pod nazivom „Zaustavite krađu“ i pojedine crkvene  pozvali su svoje pristalice da dođu na „Jerihonske marševe“ i molitvene skupove.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Okupljeni su oduševljeno skandirali kada ih je Trampov predsednički helikopter nadleteo, na putu za fudbalsku utakmicu američke kopnene vojske i mornarice u Vest Pointu u Njujorku.

Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

 

„Kakva god da je bila jučerašnja presuda… svi duboko, duboko udahnimo“, rekao je demonstrantima pred zgradom Vrhovnog suda penzionisani general Majk Flin, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost koga je nedavno Tramp pomilovao,

Odvojeni, manji skup se održavao na trgu Fridom plaza u centru grada. Organizatori su po svemu sudeći, kako dodaje VOA, želeli da izbegnu konfrontacije, poručujući demonstrantima da izbegavaju određene hotele i označavajući velike delove centra Vašingtona kao „zone u koje ne treba ići.“

Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Protesti su planirani u Vašingtonu i glavnim gradovima država Džordžija, Mičigen, Viskonsin, Nevade i Arizone u kojima je Trampova kampanja osporavala rezultate glasanja.

Donald Tramp kritikovao je odluku Vrhovnog suda da odbaci tužbu države Teksas, kojom se traži poništavanje rezultata izbora u četiri ključne države.

On je danas na Tviteru napisao da je na izborima pobedio sa velikom razlikom, ali samo kada je reč o legalnim glasovima.

„Pobedio sam na izborima sa velikom razlikom, ali zapamtite, jedino kada je reč o legalnim glasovima, a ne o lažnim glasačima i prevarama koje su se, nekim čudom, pojavile svuda! Kakva sramota!“, napisao je Tramp danas na tviteru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar