Holi Dens i Arči Batersbi Foto:Aaron Chown / PA Images / Profimedia/Family Handout / PA Images / Profimedia

Porodica Arčija Batersbija oglasila se nakon što su u Velikoj Britaniji isključeni aparati koji su ga održavali u životu.

Arči je preminuo juče u 12 sati i 15 minuta okružen porodicom nakon što je u 10 časova skinut sa aparata u Kraljevskoj londonskoj bolnici u Vajtčepelu.

Majka Holi Dens i tetka Ela bile su među članovima porodice koji su saopštili tragičnu vest.

Archie Battersbee Foto:PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia/Jonathan Brady / PA Images / Profimedia

„Mogu li samo da kažem da sam najponosnija mama na svetu, bio je tako lep mali dečak, i borio se do samog kraja – a ja sam tako ponosna što sam njegova mama“, rekla je Holi.

Porodica je objavila novu fotografiju svog voljenog dečaka, na kojoj je Arči nasmejan, u elegantnom odelu. Ljude širom sveta dirnula je njegova smrt, a veliki broj njih pali sveće i ostavlja bukete ispred Kraljevske londonske bolnice u Vajtčepelu, u istočnom Londonu, gde se Arči lečio i gde je preminuo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, aparati koji su Arčija održavali u životu isključeni su juče odlukom suda u Velikoj Britaniji. Dvanaestogodišnji dečak je bio u komi otkako ga je majka u aprilu pronašla bez svesti u njihovom domu u Eseksu.

Lekari koji su ga lečili u Kraljevskoj londonskoj bolnici verovali su da je kod dečaka nastupila moždana smrt i da nastavak održavanja u životu nije u njegovom najboljem interesu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar