Eva Kaili Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

Lideri političkih grupacija u Evropskom parlamentu jednoglasno su odlučili da Eva Kaili treba da bude smenjena s mesta potpredsednice, nakon što je osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u ovoj evropskoj instituciji.

Predsednica parlamenta Roberta Metsola saopštila je da će parlament u punom sastavu tokom današnjeg dana odlučiti o smeni Kaili sa mesta potpredsednika ovog tela, ako bude postojala dvotrećinska većina za okončanje njenog mandata.

Potpredsednica Evropskog parlamenta Eva Kaili osumnjičena je u istrazi o pranju novca i korupciji u ovoj evropskoj instituciji. Nalazi se među četiri osobe uhapšene i optužene u Belgiji tokom vikenda zbog navoda da ih je Katar obasipao novcem i poklonima kako bi uticali na donošenje odluka.
Oni bi u sredu trebali da se pojave pred sudom.

Pročitajte još:

Kaili, jedna od 14 potpredsednika Evropskog parlamenta, negira da je primila novac od Katara, rekao je jedan od njenih advokata u Grčkoj.

Belgijski istražitelji od petka do juče izvršili su 20 pretresa zbog istrage o pranju novca i korupciji u EP. Metsola je upozorila poslanike da je „demokratija na udaru“ i obećala da će integritet parlamenta biti vraćen.

BONUS VIDEO Profesor Dejan Šoškić o socijalnim razlikama u Srbiji: Korupcija sve veća, institucije su slabe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar