Ukrajina Rusija rat Foto:Tanjug/AP Photo

Oko Kerča na Krimu danas su se dogodile eksplozije, javlja Gardijan.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se gust oblak dima, kako se čini, blizu Krimskog mosta ili na samom mostu.

Saobraćaj preko mosta je zaustavljen, javlja Gardijan.

Ruski zvaničnici: Oborena su dva drona

Ruski zvaničnici oglasili su se povodom eksplozija za koje tvrde da nisu izazvale oštećenje mosta. Kako navode, oborena su dva drona.

Prethodno, Rusija je objavila da je Kijev tokom noći poslao 20 dronova na napad na Krim, ali tvrde da su svi dronovi uništeni.

„Ruske snage su noćas osujetile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na poluostrvo Krim sa 20 bespilotnih letelica. Sprečeni teroristički napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu“, navodi se u saopštenju, preneo je bio TAS.

Krimski most već bio na udaru 

Krimski most, koji se još naziva i Kerčki most , proteže se kroz Kerčki moreuz i povezuje Krim koji je okupirao Rusiju i Rusiju. Izgrađen je nakon što je Rusija nelegalno anektirala Krim 2014.

Bio je česta meta ukrajinskih snaga. U oktobru je eksplozija izazvala urušavanje delova drumskog mosta. U februaru je, međutim, Moskva objavila da je drumski most ponovo pušten za saobraćaj, dok je železnički most je u potpunosti ponovo otvoren u maju.

Ukrajina je kasnije preuzela odgovornost za taj napad. 

Uskoro opširnije…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar