Nestali decak Nikole Tanturlija Italija spasavanje
Nestali dečak Nikole Tanturlija Foto:Germogli Riccardo / Zuma Press / Profimedia

Novinar koji je poslat da napravi istraživačku priču o nestanku 21-mesečnog Nikole Tanturlija u opštini Palazuolo sul Senio kod Firence dečaka je na kraju sam i pronašao, piše BBC.

PROČITAJTE JOŠ:

Tanturli je poslednji puta viđen u ponedeljak uveče u svojoj spavaćoj sobi, a njegovi su roditelji već idućeg dana policiji prijavili da ga više nema.

Novinar Radiotelevizije Italije (RAI) Đuzepe Di Tomaso u sredu je prilikom približavanja kući porodice Tanturli čuo stenjanje iz jaruge pored puta kojom je koračao. Nakon toga je zaustavio policijski automobil koji je učestvovao u potrazi za dečakom, pa je policajce uputio ka izvoru stenjanja, prenosi Jutarnji list.

Tanturli je odmah odveden u bolnicu, a BBC piše da je dobrog zdravlja. Veruje se da se dečak probudio usred noći, napustio porodični dom i odlutao.

Prema informacijama načelnika opštine, oko hiljadu ljudi i helikopter tragali su za dečačićem.

Zapovednik lokalnih karabinijera Danilo Cicareli spustio se otprilike 25 metara niz jarugu kako bi istražio zvukove o kojima je policiju obavestio novinar RAI-ja.

„Čuo sam jasnije krikove i očekivao sam da će se pojaviti kakva životinja. Umesto toga, izašao je Nikola. Glavica mu je virila iz visoke trave i rekao mi je „mama“. Bio je to prelep osećaj“, rekao je Cicareli.

Lokalni mediji pišu da Tanturli tokom incidenta zadobio tek lakše povrede.

„Emocija je bila snažna, još sam potresen“, rekao je Di Tomaso za italijansku novinsku agenciju Ansu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)