Uviđaj u KBC Zagreb gde je poginuo direktor KBC Zagreb Ante Ćorušić Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Profesor Ante Ćorušić, dugogodišnji direktor Kliničkog bolničkog centra Zagreb, poginuo je u ponedeljak prepodne nakon što je pao na požarnim stepenicama upravne zgrade Rebra. Pri padu je udario glavom i ostao na mestu mrtav. Njegovi saradnici nastojali su da ga reanimiraju, ali nisu uspeli, piše Večernji list.

Prema nezvaničnim informacijama, profesor Ćorušić požarnim je stepenicama iz svoje kancelarije išao u Konzumovu prodavnicu po cigarete i, pretpostavlja se, tom prilikom pao, okliznuvši se ili zapevši. Požarne stepenice imaju samo metalna gazišta između kojih je prazan prostor, a u te je otvorene međuprostore vrlo lako zapeti nogom i mlađoj i sitnijoj osobi. Zaposleni ipak često koriste te stepenice jer njima skraćuju put iz upravne zgrade do prodavnice.

„Svi skraćuju put tim požarnim stepenicama koje vode do Konzuma u prizemlju, a te su stepenice užasne, s tim rupama u koje noga lako propadne. Ja sam jednom išla tim stepenicama i rekla sam sebi da neću nikad više. Čudim se kako oni iz upravne zgrade stalno idu tim stepenicama“, rekla je za Večernji list jedna lekarka s Rebra.

Međutim, dodaje Večernji list, nesrećni pad sa stepenica samo je mogućnost o kojoj se nagađa. Šta se tačno dogodilo i kako je došlo do tragedije kraj požarnih stepenica na Rebru, pokazaće policijska istraga.

Ćorušićevi saradnici u ponedeljak su bili potreseni tragičnim događajem i niko nije bio raspoložen da daje izjave.

Naknadno su se oglasili saopštenjem u kojem su naveli da je profesor Ćorušić na njih ostavio neizbrisiv trag svojom predanošću, radom, brigom za zaposlene i bolesnike KBC-a Zagreb, kao i doprinosom razvoju KBC-a Zagreb i hrvatskog zdravstva.

Ante Ćorušić (66), ginekolog, 2016. je imenovan za direktora najveće hrvatske bolnice. Između ostalog, bio je poznat i po veoma tvrdim stavovima protiv abortusa.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare