Foto: EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/ SPUTNIK/ KREMLIN

Nove sankcije Evropske unije Rusiji mogle bi da budu usmerene i na ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina.

Volstrit žurnal je preneo izveštaj da će nove sankcija Evropske unije biti usmerene i na ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Evropska unija je predložila sankcionisanje dve ćerke predsednika Vladimira Putina, prema diplomatama upoznatim sa planom, što bi bio korak koji bi dodao članove najbliže porodice ruskog lidera na rastuću listu pojedinaca koji su sankcionisani, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu“, navodi se u tekstu.

Putin na govori javno o svojoj porodici. Sa bivšom suprugom Ljudmilom ima dve ćerke, navodi Kremlj. Ne zna se da li Putin ima drugu decu.

Iako nije poznato da li njegove ćerke imaju neku imovinu van Rusije, bilo kakav potencijalni luksuzni život koji su mogle da vode u Evropi sada bi mogao da bude otežan.

Ove informacije dolaze u trenutku kada su se G7, države EU i SAD dogovorile o zabrani „svi novih investicija“ u Rusiji, kao deo nove ekonomske odmazde protiv Putina.

PROČITAJTE JOŠ:

Nove mere će takođe proširiti mrežu sankcija ruskim bankama i državnim preduzećima i imaju za cilj da „osakate“ vladine zvaničnike i članove njihovih porodica.

Smatra se da je najnoviji krug sankcija pokrenut zbog optužbi o „genocidu“, zločinima i ratnim zločinima nad ukrajinskim civilima u Buči u blizini Kijeva.

BONUS VIDEO: Gori rafinerija nafte u Odesi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)