Reporter Nova.rs obišao je večeras Bakingemsku palatu u Londonu, gde je kralj Čarls organizovao veliki prijem za brojne svetske zvaničnike koji su doputovali na sahranu kraljice Elizabete koja će se održati sutra. Među svetskim liderima nalazi se i srpska premijerka Ana Brnabić, koja je u London stigla sa partnerkom Milicom Đurđić.

Čitav London je praktično blokiran zbog sutrašnje sahranje najdugovečnijeg monarha Ujedinjenog Kraljevstva, koja je ocenjena kao jedinstveni istorijski događaj.

London Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Reporter Nova.rs koji se zaputio u glavni grad Velike Britanije obišao je i čuvenu Bakingemsku palatu, dugogodišnju rezidenciju kraljice Elizabete u koju će se uskoro useliti njen naslednik – kralj Čarls III.

Upravo on je organizator večerašnjeg prijema za oko 500 svetskih zvaničnika koji su došli da odaju poslednju počast kraljici Elizabeti.

London Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Ispred Bakingemske palate prisutan je veliki broj policajaca koji obezbeđuju građevinu, ali i prepune ulice Londona. Kako pristigne neka strana delegacija, saobraćaj se u potpunosti obustavlja, a policajci dopuštaju prolaz samo vozilima iz delegacije.

Veliki broj medijskih ekipa pokriva ovaj događaj, na kom Srbiju predstavlja premijerka Ana Brnabić. Ona je danas doputovala u London sa svojom partnerkom Milicom Đurđić. Srpska premijerka se prvo upisala u knjigu žalosti u Lankaster kući u Londonu, koja je otvorena povodom smrti kraljice Elizabete.

London Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Ona je poručila da će Srbija i čitav svet pamtiti kraljicu kao jednu od najznačajnijih figura u modernoj istoriji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Svet je izgubio velikog lidera, ličnost koja je bila oličenje tradicije i patriotizma. Srbija i čitav svet pamtiće Njeno Visočanstvo kao jednu od najznačajnijih figura u modernoj istoriji“, navela je Brnabić.

Ona i njena partnerka večeras su deo svečanog prijema koji je organizovao kralj Čarls, dok će sutra prisustvovati i ceremoniji oproštaja od kraljice.

BONUS VIDEO Zaostavština Elizabete II kao kraljice i šefa države

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)