Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva Aleksandar Mijatović (41) i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizaciji" d.o.o. Budva I.Đ. (43) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni se sumnjiče da su dali nalog komunalnim policajcima da tokom nereda u Budvi prethodnih dana oko preuzimanja vlasti blokiraju saobraćajnicu, kao i da su učestvovali u protestima i to koristeći komunalna vozila.

Na saslušanju u specijalnom Tužilaštvu danas je i smenjeni zamenik predsednika Skupštine opštine Budva Krsto Radović, odbornik Demokrata Gojko Liješević i sekretarka za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

Oni su na saslušanju po krivičnoj prijavi Demokratske partije socijalista u kojoj se navodi da su zloupotrebili službeni položaj jer nisu dozvolili da se sednica lokalnog parlamenta održi u nekoliko navrata.

Sin bivšeg gradonačelnika Marka Carevića, Mirko, odlukom sudije za istragu od danas je u kućnom pritvoru. On se tereti da je tokom nereda u Budvi lakše ranio policajca.

Bivši funkcioneri nisu dozvolili pre dva dana novoj parlamentranoj većini da uđe u zgradu opštine ali ni inspekciji nakon čega je interevenisala policija.

Uhapšene su 23 osobe, među kojima i Carević i Radović, ali su pušteni na slobodu.

Hapšenje pa puštanje, intervencija jakih policijskih snaga, tokom koje je, oceni Savjeta za građansku kontrolu rada policije, došlo do prekoračenja ovlašćenja i neredi su epilog višemesečnih političkih tenzija oko preuzimanja vlasti u toj opštini.

Nova većina u SO Budva uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi, čemu su prethodili incidenti.

Evropska unija, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Velika Britanija saopštili su da pažljivo prate dešavanja u Budvi i pozvali na smirivanje tenzija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar