Foto:AP Photo/Sidiqullah Khan

Nova eksplozija zabeležena je u glavnom gradu Avganistana u Kabulu i to samo nekoliko dana nakon što je u samoubilačkom napadu poginulo oko 170 ljudi na prepunom aerodromu u gradu, prenosi RT.

PROČITAJTE JOŠ:

Slike na društvenim mrežama prikazuju dim koji se uzdiže sa navodnog mesta eksplozije. Vest o eksploziji je objavila privatna pakistanska televizija.

Dopisnik BBC-ja iz Avganistana i Pakistana preneo je informaciju avganistanskog ministarstva zdravlja koje mu je reklo da je došlo do eksplozije kod aerodroma. Prema pisanju Gardijana, eksplozija je posledica rakete koja je udarila u blizini aerodroma u Kabulu.

Za sada nije jasno šta je izazvalo eksploziju. Agencija RIA Novosti javlja, pozivajući se na izvor u policiji, da je eksploziju izazvao raketni napad, prenosi Tanjug.

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je sinoć da je vrlo verovatan novi teroristički naopad u Kabulu u narednih 24 do 36 sati.

U samoubilačkom bombaškom napadu u četvrtak u blizini aerodroma u Kabulu poginulo je 170 ljudi, od kojih 13 američkih vojnika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar