Boris Džonson Foto:EPA-EFE/Pippa Fowles / No10 Downing Street

Britanski premijer Boris Džonson branio je danas britansku vazdušnu evakuaciju iz Kabula i pohvalio trupe za njihovu misiju nakon što su se pojavile kritike da je vlada "spavala na straži" u Avganistanu, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Poslednji britanski vojni let napustio je Kabul kasno u subotu, čime su okončane haotične dve nedelje, u kojima su vojnici pomogli da se evakuiše više od 15.000 ljudi iz mase koja je pristigla na aerodrom u Kabulu i koja je očajnički želela da pobegne od talibana, prenosi Rojters.

Džonson je rekao da Britanija nije htela da napusti Avganistan na ovaj način nakon skoro 20-godišnjeg prisustva, ali je naglasio da bi oružane snage ipak trebalo da budu ponosne na svoja postignuća.

„Zahvaljujem svima koji su uključeni i verujem da mogu biti ponosni na ono što su uradili“, rekao je on u video snimku na internetu.

Britanski ministar odbrane, Ben Volas, saopštio je da su male šanse da još oko 1.000 Avganistanaca koji imaju pravo da dođu u Britaniju, izađe iz Kabula, uključujući i bivše britansko osoblje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare