Dena Thompson Foto: / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dena Tompson koja je 19 godina provela u zatvoru zbog ubistva muža puštena je na slobodu.

Dena Tompson (61) osuđena je na doživotni zatvor zbog drugog ubistva muža nakon što je sakrila antidepresive u ručak svog supruga Džulijana Veba u njihovoj kući u Zapadnom Saseksu, na njegov rođendan 1994. godine.

Dok je on ležao na samrti u krevetu, pozvala je njegova majka, ali Tompsonova je rekla da joj je muž previše loše. Nije pozvala lekara, a kasnije je bezuspešno pokušavala da kremira njegovo telo.

Tompsonova, koja je nazvana „Crna udovica“ nakon što je ubila supruga, ima i istoriju prevara muškaraca za novac. Detektivi su rekli da je ciljala niz žrtava „seksualno, finansijski i fizički“.

Odbor za uslovni otpust je rekao: „Nakon što su razmotrene okolnosti njenog krivičnog dela, napredak koji je postigut dok je bila u pritvoru i drugi dokazi predstavljeni na saslušanju, veće se uverilo da je gospođa Tompson pogodna za puštanje na slobodu kada odgovarajući smeštaj postane dostupan početkom juna 2022. godine“.

Njen treći muž, Ričard Tompson, koji je preživeo njen napad, rekao je da će je „stići karma“.

Martin Anderhil, bivši glavni inspektor koji je razotkrio zločine „Crne udovice“ rekao je: „Ova žena je noćna mora svakog muškarca. Deceniju je ciljala muškarce seksualno, finansijski i fiziči“. On smatra da je ona i dalje opasna i pozvao je vlasti da „budno paze na nju“.

Dena Thompson Foto: / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tomposnova će morati da da podatke o tome gde se nalazi, sa kim je komunikaciji, koja vozila koristi, kao i podatke o pasoši i bankovnom računu. Zvaničnici su zabrinuti za buduće veze koje bude imala s obzirom na njenu istoriju manipulisanja i obmanjivanja. Tompsonova će morati da nosi nanogicu i da se pridržava policijskog časa.

Uhapšena je 1992. godine, zbog uzimanja novca iz firme gde je bila blagajnica. Dena je u zatvoru bila 18 meseci za 15 optužbi za prevaru.

PROČITAJTE JOŠ:

Udala se za izvršnog direktora Britanskog Telekoma Tompsona 1999. godine, ukrala mu životnu ušteđevinu i prokupila je ogromnu sumu na njegovim kreditnim karticama, a falsifikovala je i njegov potpis da bi dobila kredit.

Njega je pokušala da ubije, a on je pronađen nag i vezan. Kako se navodi, pretukla ga je bejzbol palicom i izbola ga. Optužena je za pokušaj ubistva u avgustu 2000. godine. Poroti je rekla da je on postao nasilan i da je ona delovala u samoodbrani.

Oslobođena je za pokušaj ubistva, ali je osuđena na tri godine i devet meseci zatvora jer se izjasnila krivom za krađu. Potom je osuđena na najmanje 13 godina zbog utistva Veba u decembru 2003. godine, nakon jednomesečnog suđenja.

Sudija joj je 2007. godine povećao kaznu na 16 godina. U maju ove godine je rečeno da je novac koji je zaradila tokom vremena provedenom u zatvoru ona sada manje opasnija za muškarce.

BONUS VIDEO: Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar