Jevgenij Prigožin Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Samo nekoliko dana nakon što je u misterioznom padu aviona stradao šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin, na internetu se pojavio snimak na kome Putinov kuvar navodno govori o svojoj likvidaciji.

Snimak, za koji nije poznato kada je tačno nastao, prikazuje Prigožina koji u vojničkoj uniformi sedi na zadnjem sedištu automobila i poručuje da je u Africi i da je živ.

„Za one koji raspravljaju o tome da li sam živ ili ne. Kako ja radim? Vikend je, druga polovina avgusta. Ja sam u Africi. Tako da bih želeo da poručim onima koji žele moju eliminaciju, zanimaju se za moj intimni život, zaradu ili šta već – sve je u redu“, poručuje Prigožin na snimku, prenosi Dejli Mejl.

Video je objavio Grei Zone, Telegram kanal povezan sa Vagnerom. Mnogi sugerišu da se na osnovu onoga što Prigožin izgovara može zaključiti da je snimak nastao u trenutku kada se javnost pitala gde je šef Vagnera, tačnije nekoliko dana pre njegove pogibije.

Podsetimo, on se neposredno nakon tih spekulacija, javio iz Afrike i poslao poruku da se nalazi u Africi „čimimo Rusiju još većom na svim kontinentima, a Afriku još slobodnijom“.

Od kada bi snimak mogao da datira?

Proratni kanal Militari Informant sumnja da je video snimljen tokom vikenda 19 ili 20. avgusta, kada je bio u Africi – nekoliko dana pre nego što je Rusija saopštila da su on i još devetoro njegovih saputnika poginuli kada se njegov avion srušio u blizini Moskve.

Jevgenij Prigožin Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Za samo nekoliko dana, Prigožin će se vratiti u Rusiju, gde će poginuti 23. avgusta u eksploziji svog poslovnog aviona Embraer Legaci 600 u regionu Tver. Posebno su jezive proročke reči šefa Vagnera, koji ironično pominje svoju moguću likvidaciju“, naveo je kanal.

Inače, objavljivanje snimka dolazi samo nekoliko sati nakon pompeznog otkrića zapadnih medija, da je Prigožinovoj sahrani prisustvovala supruga čoveka koga je ratni vođa koristio kao svog dvojnika.

Prvobitno je objavljeno da je ta žena njegova supruga, ali se ispostavilo da je to Irina Krasavina, supruga Prigožinovog glavnog dvojnika Leonida Krasavina.

Inače, pojedini mediji i izvori tvrde da je upravo Krasavin bio u avionu, a ne Prigožin.

Jevgenij Prigožin Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ranije je pronađen ruski pasoš na kojem je prikazana Krasavinova slika, ali na Prigožinovo ime, zajedno sa fotografijama na kojima se vidi vojskovođa Vagnera u raznim kostimima.

Poznato je da je Prigožin bio paranoičan u pogledu bezbednosti i da je koristio dvojnike i druge metode da prikrije svoje pokrete.

Tu teoriju, koju mnogi smatraju suludom, propagira i ruski Telegram kanal AST-54.

Pročitajte još:

„Neki kažu da je video star, a drugi da je nov i da je Prigožin zaista preživeo i da je u Africi. Kažu da nema pristup internetu danonoćno i da nije mogao odmah da reaguje na situaciju sa padom svog ličnog aviona“, navodi ova Telegram grupa, ne navodeći šta je osnov za ove informacije.

Ipak, Telegram kanal se donekle i ograđuje od teorije koju zastupa, navodeći da se Prigožin uopšte ne spominje pad aviona, sugerišući da je video snimljen pre pada.

„Nema opisa onih koji su postavili video. Pravi datum snimanja je nepoznat. Pretpostavlja se da je video mogao biti snimljen nekoliko dana pre pada, oko 20. avgusta. Tada je Prigožin zaista bio u Africi, a kasnije je odleteo u Rusiju, gde je došlo do pada aviona“, navode oni.

Ipak, navode da i dalje ostaje čudno to što Prigožin raspravlja o svojoj smrti, u trenutku kada nije bilo njenih naznaka.

BONUS VIDEO Šta će biti sa Vagnerom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar