Foto:EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Uhvaćena su dva majmuna koji su navodno ubili stotine štenaca u indijskoj državi Maharaštra, prenosi Gardijan. Meštani u selu Lavol, prijavili su majmune nakon što su postali svedoci ciljanih ubistava štenaca iz susedstva. Majmuni su naime, otimali pse i bacili ih sa visine.

PROČITAJTE JOŠ:

Meštani su tvrdili da su majmuni vršili „ubistva iz osvete“ nakon što su psi ubili malog majmuna.

„U poslednja dva do tri meseca bilo je incidenata u kojima bi majmuni koji lutaju u okolini uhvatili štence i odveli ih na mesto koji se nalazi na znatnoj visiki pa bi ih odatle bacili. Najmanje 250 pasa je ubijeno“, rekao je jedan seljanin indijskoj novinskoj agenciji ANI.

Prijavljeno je da su majmuni ostavljali štence na krovovima i drveću gde bi umirali zbog nedostatka hrane i vode, a u drugim slučajevima bi ih bacili sa visine i na taj način ubijali.

Meštani su rekli da su majmuni toliko bili temeljni da u selu više nema štenaca, prenosi Gardijan.

Zvaničnik iz okružne kancelarije rekao je da nema dokaza da su akcije majmuna vođene osvetom.

„Rečeno je da je ovo ubistvo malog majmuna od strane pasa razbesnelo majmune koji su u znak odmazde počeli da ubijaju štence. Ali nemamo nijedan dokaz koji bi podržao ovu teoriju. To je ponašanje životinja i ne možemo da utvrdimo zato se tako ponašaju“, rekao je on.

Meštani su prijavili životinje šumskom odeljenju nakon što su majmuni navodno počeli da maltretiraju lokalnu decu.

Lokalno šumsko odeljenje potvrdilo je da su uhvatili dvojicu navodnih krivaca, koji su pušteni u obližnju šumu.

„Dva majmuna koja su učestvovala u ubijanju pasa uhvaćena su od strane tima šumskog odeljenja Nagpura u Bidu“, rekao je šumarski službenik Sačin Kand lokalnim medijima.

Incident je postao viralan na društvenim mrežama u Indiji, što je navelo da „rat bandi majmuna proti pasa počne da se širi.

BONUS VIDEO: Spasavanje životinja uz pomoć drona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar