Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Nezavisni blok saopštio je danas da je "zgrožen" očitim zloupotrebama pravosudnih i obaveštajnih institucija i njihovim potpunim stavljanjem u funkciju privatnih političkih obračuna. Ovakva transparentna privatizacija institucija Bosne i Hercegovine nije viđena ni u jednoj modernoj zemlji i očigledno je da dosadašnjim reformama nije postignut napredak, ističe stranka.

„Zloupotrebe položaja glavne državne tužiteljke Gordane Tadić i njen selektivan pristup predmetima su već odavno dokumentovani, skandali oko spornog dvojnog državljanstva predsednika Suda BiH Ranka Debevca i upitnog obrazovanja šefa Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića – Osmice su se pretvorili u cirkus i postavlja se pitanje da li ove osobe i institucije rade išta drugo osim što se bave samima sobom i međusobnim optužbama“, ističe se u saopštenju.

Ono što je još gore jeste da se sve optužbe, koje jedni drugima upućuju čine osnovanim i pokazuju da niko od njih nije čist i ispravan, nastavljaju. Kažu da zahtevi za smenama pojedinih nosioca funkcija neće doneti ništa novo jer sve čemu svedočimo ukazuje kako je celi sistem korumpiran i toksičan do nepopravljivosti, ističe Nezavisni blok.

Stranka ocenjuje da se u poslednje vreme odvija jedno takmičenje u zloupotrebi institucija BiH koje dokazuje da su potrebne temeljite reforme prema jasnim preporukama EU.

„Sve što su u međusobnim napadima izneli u javnost jasno pokazuje da moraju otići i Tadić i Debevec i Mehemdagić i to zajedno sa onima koji su ih postavili“, rekaoo je predsednik Nezavisnog bloka Senad Šepić., prenosi

 

Komentari

Svi komentari (0)