Joel Guerriau Foto:Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Francuski senator uhapšen je i ispitan u policiji zbog sumnje da je drogirao člana parlamenta u nameri da je siluje ili seksualno napadne.

Žoel Žeriju (66) političar desnog centra „Les Independants“, uhapšen je ove sedmice u svojoj kući u Parizu, koja je pretresena zajedno sa njegovom kancelarijom.

Francusko tužilaštvo je izjavilo agenciji Frans pres (AFP) da je Geriju, senator Atlantske Loare, ispitivan zbog „davanju osobi, protiv njenog znanja, supstance koja bi mogla da promeni njenu razboritost ili kontrolu nad svojim postupcima kako bi izvršio silovanje ili seksualni napad”, piše Gardijan.

Navodni incident dogodio se u utorak uveče.

AFP je preneo da je žena koja je podnela tužbu policiji bila član donjeg doma parlamenta, Nacionalne skupštine, ali nije imenovana, a tužilaštvo nije dalo nikakve informacije o njoj.

Ženi je navodno pozlilo nakon što je pila iz čaše u Žerijevom domu. Ona nije u vezi sa senatorom. Tužioci su rekli da su medicinski testovi otkrili prisustvo ekstazija. Pretresom senatorovog doma pronađen je ekstazi, preneo je AFP.

Pročitajte još...

Žerije, bankar, izabran je za člana senata 2011. godine i potpredsednik je Komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage.

„Daleko smo od nepristojne interpretacije koja se može zaključiti iz prvih medijskih članaka“, rekao je njegov advokat Remi-Pjer Drai.

Drai je izrazio ljutnju što su se elementi istrage pojavili u francuskim medijima i rekao je da neće dati „nikakve informacije“ o slučaju „iz poštovanja“ prema svom klijentu i ženi koja je podnela žalbu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar