Foto: EPA-EFE/DEBBIE HILL

Supruga premijera Izraela Benjamina Netanjahua primljena je u bolnicu zbog infekcije slepog creva, zbog čega se odlaže najavljena istorijska poseta Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Planirana poseta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkazana je, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Poseta UAE smatra se istorijskom, a cilj joj je da učvrsti nove diplomatske veze između bliskoistočnih država i poveća šanse da Netanjahu ostane premijer posle parlamentarnih izbora 23. marta.

Jedan zvaničnik u Netanjahuovom kabinetu je rekao da se Sara Netanjahu nije dobro osećala i da je prebačena u Medicinski centar Hadasa u Jerusalimu, gde će ostati nekoliko dana.

Netanjahu je nameravao da iskoristi posetu Emiratima 12 dana pre izbora da bi stekao političku prednost.

UAE su u avgustu postale treća arapska zemlja posle Egipta i Jordana koja je uspostavila zvanične diplomatske veze s Izraelom.

Izraelski premijer je nastojao sebe da predstavi kao iskusnog državnika posebno sposobnog da predvodi zemlju u teškim vremenima.

Poseta planirana za četvrtak je nekoliko puta odlagana zbog restrikcija uvedenih zbog pandemije, a mogla bi da skrene pažnju sa predstojećeg suđenja Netanjahuu za korupciju i gneva zbog posledica koje je na privredu zemlje ostavila epidemija koronavirusa.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar