Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Premijer Benjamin Netanjahu proglasio je „veliku pobedu“ svog desničarskog bloka na parlamentarnim izborima u Izraelu, uprkos što zvanični rezultati možda neće biti poznati još danima, prenosi AP.

Agencija navodi da je u izjavi na Fejsbuku kasno danas Netanjahu poručio da su Izraelci doneli veliku pobedu desnici i partiji Likud pod njegovim vođstvom.

Likud je prema izlaznim anketama uoči izbora važio za najjaču pojedinačnu stranku, a desničarske stranke su imale prednost, ali neke od tih partija se ne slažu sa politikom Netanjahua, pa je nejasno da li će ako se te prognoze ostvare on moći da formira novu vladu, prenosi AP.

Ankete na tri glavne izraelske TV stanice pokazale su da Netanjahu i njegovi saveznici mogu da računaju sa 53-54 mesta u Knesetu, izraelskom parlamentu koji ima 120 mesta, a predviđa se i da će njegovi protivnici da osvoje 59, a stranka Naftali Beneta 7-8, koji bi mogao bi da bude ključan za obrazovanje koalicije koja bi formirala većinu.

Agencija navodi da Benet deli Netanjahuovu čvrstu nacionalističku i desničarsku ideologiju, ali je nagovestio da će biti otvoren za saradnju sa svim svojim rivalima ako mu se pruži šansa da bude premijer.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)