Netanjahu
Foto: Twitter/Benjamin Netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zahvalio je danas na Tviteru državama koje su podržale Izrael u najnovijim sukobima sa Palestincima medju kojima su i tri zemlje Zapadnog Balkana.

Pročitajte još:

„Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoodbranu od terorističkih napada“, napisao je Netanjahu na svom službenom nalogu na Tviteru.

On je objavio zastave država za koje tvrdi da podržavaju izraelske napade na Pojas Gaze i Zapadnu obalu, a među 25 zemalja, na drugom mestu, odmah iza zastave Sjedinjenih Američkih Država, nalazi se zastava Albanije, peta je zastava Bosne i Hercegovine, a 21. je zastava Severne Makedonije.

Netanjahuova objava izazvala je mnogo reakcija, a najviše korisnika iz Indije koji su zamerili izraelskom premijeru što nije pomenuo i njihovu zemlju među onima koje podržavaju izraelske operacije. Objava ima više od 19.000 odgovora i 43.000 „lajkova“.

 

Prethodno Netanjahu je izjavio, tačnije zarekao se, da će Izrael „nastaviti da uzvraća silom“ na raketne napade Hamasa.

Kako je saopšteno jutros iz izraelske vojske, borbeni avioni su jutros su nastavili vazdušne udare na, kako su naveli, „vojne ciljeve Hamasa u Gazi“, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem 200 projektila na Izrael. Opširnije o današnjim događajima u Pojasu Gaze i Izraelu pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare