Foto: EPA-EFE/YONATAN SINDEL

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će rizikovati da podigne tenzije u odnosima sa Vašingtonom ukoliko to bude potrebno, da bi se onesposobile iranske nuklearne mogućnosti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Netanjahu, čije politička budućnost je neizvesna, izjavio je da nuklearno naoružan Iran predstavlja najveću pretnju i istakao je da je Izrael spreman to da spreči čak i ukoliko bi SAD i druge nuklearne sile uspele da ožive nuklearni sporazum iz 2015. godine.

„Ukoliko budemo prinuđeni da biramo, a nadam se da se to neće dogoditi, između trvenja sa našim velikim prijateljima SAD i eliminacije egzistencijalne pretnje, odlučićemo se da eliminišemo pretnju“, poručio je Neanjahu na ceremoniji ustoličenja Davida Barnea, novog direktora obaveštajne agencije Mosad.

Iran je optužio Izrael da stoji iza brojnih napada i ubistava iranskih nuklearnih naučnika i iza sabotaže u iranskim nuklearnim postrojenjima.

Palestinski Hamas, koji Izraelu osporava pravo na postojenje, a koji i Izrael, i SAD i druge zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom, svake godine dobija od Irana vojnu pomoć vrednu milione dolara.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar