Foto: Queensland Police Service

Vlasti u Australiji koji istražuju nestanak ribara u Kvinslendu, pronašli su ljudske ostatke u krokodilu, prenosi CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Endru Herd (69) krenuo je u ribolov blizu ostrva Hinčenbruk ali se nije vratio, navodi policija Kvinslenda.

Istražitelji su u međuvremenu pronašli ljudske ostatke u tom području i to u krokodilu dugačkom 4 metra istakla je policija. Krokodila je uhvatilo i ubilo Ministarstvo za životnu sredinu i nauku Kvinslend. Oni su takođe ubili još jednog krokodila dugačkog 3 metra, prenosi CNN.

„U ovoj fazi možemo da potvrdimo da smo pronašli ljudske ostatke u krokodilu dugačkom 4 metra“, rekao je vršilac dužnosti inspektora Endru Kavi iz policije Kvinslenda.

Obe životinje su pronađene u područu gde se verovalo da je Herd pecao, rekao je Kovi. Policija je pronašla i malo plovilo koje je dosta oštećeno, rekao je Kovi, koji je dodao da je istraga prosleđena mrtvozorniku.

„Ovo je tragičan incident. Važno je da građani budu svesni toga gde se nalaze. Ako ste u grmlju, pazite na zmije. Ako ste blizu vode, čuvajte se krokodila“, naglasio je inspektor.

„Uvek kažite ljudima gde idete, uvek pazite da imate odgovarajuću bezbednosnu opremu. Molim vas, budite vrlo oprezni“, dodao je.

Portal 7News navodi da se radi o trećem napadu krokodila u Kvinslendu u februaru, s tim da su u prethodna dva navrata žrtve preživele.

Napadi krokodila su retki u Australiji, ali zvaničnici Kvinslenda sprovode kampaju javne bezbednosti kako bi upozorili stanovnike na rizike plivanja i opuštanja u blizini voda u kojima ima krokodila.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar