Foto: Shutterstock

Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori saopštila je da je obustavljen rad konzularnog odeljenja na neodređeno vreme zbog neprijateljskog postupanja te države, saopštila je ruska ambasada u Podgorici

“Prinuđeni smo da Vas obavestimo da je zbog neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti prema Ambasadi Ruske Federacije u Crnoj Gori, od 30. septembra 2022. godine obustavljen rad konzularnog odeljenja Ambasade na neodređeno vreme. Za konzularne usluge možete se obratiti ambasadama Ruske Federacije u susednim zemljama”, naveli su iz ruske ambasade na Fejsbuku.

Ova odluka usledila je posle proglašenja šest ruskih diplomata personama non grata u Crnoj Gori.

Podsetimo, crnogorska policija sprovela je u četvrtak veliku akciju na teritoriji Podgorice, tokom koje je više ljudi uhapšeno zbog sumnje da su odavali informacije ruskoj obaveštajnoj službi. Jedan od njih navodno je i službenik državne administracije, a čitava akcija sprovedena je u saradnji sa međunarodnim obaveštajnim službama.

Dva crnogorska državljanina, šest službenika ambasade Rusije i nekoliko državljana Rusije pod istragom su zbog sumnje da su radili za obaveštajnu službu Rusije, saznaju „Vijesti“ iz više izvora.

Među osumničenima je i bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova (MVP) Radomir Sekulović, potvrđeno je „Vijestima“ iz više izvora.

BONUS VIDEO: Kosović o mandataru crnogorske vlade: Lekić jedini ima integritet

Komentari

Svi komentari (0)