Foto:shutterstock by EB Adventure Photography; Mikhail Watford preuzeto sa Linkedin

Mihail Votford (66), ruski tajkun poreklom iz Ukrajine koji se obogatio na nafti i gasu, pronađen je mrtav u svojoj vili u Sariju, prenose britanski tabloidi.

Policija smrt oca troje dece tretira kao „neobjašnjivu“, ali se ovaj slučaj ne smatra sumnjivim. Telo Votforda otkriveno je u garaži njegovog luksuznog imanja Ventvort u Virdžinija Voteru u Sariju, gde kuće koštaju više od 20 miliona evra.

Vest o smrt Votforda dospela je u javnost onog dana kada je britanski premijer Boris Džonson rekao da će objaviti listu ljudi povezanih sa režimom ruskog predsednika Vladimira Putina, od kojih će se značajan broj suočiti sa sankcijama, prenosi Dejli mejl.

Policija je pozvana na lice mesta nakon što je magnat, koji nije među sankcionisanim oligarsima, pronađen mrtav. Tajkun je prema pisanju britanskog Mirora pronađen u garaži, a telo je pronašao baštovan.

Juče je njegova supruga Džejn (41) poreklom iz Estonije objavila fotografiju na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako ljubi svog supruga u krugu njihove vile.

Foto:facebook

Na njega uticala dešavanja u Ukrajini?

PROČITAJTE JOŠ:

„Tajming njegove smrti i invazija u Ukrajini sigurni nisu bili slučajni. Njegova smrt budi brojna pitanja. Nakon svih drugih sumnjivih smrti ruskih državljana i saradnika u Velikoj Britaniji, sasvim je prirodno spekulisati o njegovoj smrti“, rekao je izvor blizak tajkunu za britanske tabloide.

Portparol policije Sarije je rekao da su oko podneva 28. februara nakon izveštaja o pronalasku tela muškarca pozvani na lice mesta.

„Pozvana je hitna pomoć, ali je muškarac, koji je imao oko 60 godina, nažalost proglašen mrtvim na licu mesta. Istraga o okolnostima smrti je u toku, ali se ne veruje da postoje sumnjive okolnosti“, rekao je.

Inače, Mihail Votford rođen je kao Mihail Tolstošeja 1955. godine u Ukrajini kada je ona bila deo Sovjetskog Saveza, Votford je svoje bogatstvo stekao preko nafte i gasa, pre nego što je izgradio poslovno carstvo u Britaniji.

Promenio je prezime u Votford kada se preselio u Britaniju, gde je kupio kuće u centru Londona i vilu vrednu oko 20 miliona evra u Sariju, kao i niz nekretnina na imanju Ventvort.

BONUS VIDEO: Harkov – borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom u razrušenom centru grada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar