Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: TANJUG/AP Photo/Pavel Golovkin

Osuđeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni rekao je danas da je stigao u zatvor koji se nalazi u arktičkom krugu, na severu Urala, i da se dobro oseća.

To je objavljeno na njegovoj platformi Iks (Tviter) nakon što se više od dve nedelje ništa nije znalo o njemu, preneo je Rojters. On je, takođe, rekao da ga je posetio advokat.

„Ja sam vaš novi Deda Mraz. E, sad imam kaput od ovčije kože, ušanku (krznena kapa sa štitnicima za uši), a uskoro ću dobiti i valenke (tradicionalna ruska zimska obuća). Pustio sam bradu za 20 dana mog transporta. 20 dana mog prevoza bilo je prilično iscrpljujuće, ali sam još dobro raspoložen, kao što i priliči Deda Mrazu. Doveli su me ovde u subotu uveče. I prevezen sam sa takvom opreznošću i na tako čudnoj ruti (Vladimir – Moskva – Čeljabinsk – Jekaterinburg – Kirov – Vorkuta – Harp) da nisam očekivao da će me neko naći ovde pre sredine januara. Zato sam bio veoma iznenađen kada su juče otvorena vrata ćelije uz reči: ‘Došao je advokat da vas vidi’. Rekao mi je da ste me izgubili, a neki od vas su se čak i zabrinuli. Hvala vam puno na podršci“, naveo je Navaljni.

Pročitajte još...

Njegovi saradnici su bili zabrinuti jer ga nije bilo na spisku zatvorenika u regionu Vladimir, 300 kilometara istočno od Moskve, gde je prvobitno služio kaznu od 30 godina zatvora.

Mesto Harp gde Navaljni služi kaznu nalazi se na 1.900 kilometara od Moskve.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar