Aleksej Navaljni Foto: EPA-EFE/MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE HANDOUT

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni rekao je danas da se protiv njega vodi istraga zbog optužbi za terorizam i da bi zbog toga mogao biti osuđen na još 30 godina zatvora.

„Oni su izneli apsurdne optužbe da mi preti 30 godina u zatvoru… da ja, dok sam u zatvoru, činim terorističke akte“, objavili su komentare Navaljnog na Tviteru njegovi saradnici, preneo je Rojters.

Aleksej Navaljni Foto:EPA-EFE/MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE

Ruski istražitelji su ovog meseca zvanično povezali pristalice Navaljnog sa ubistvom popularnog vojnog blogera i pristalice ruske invazije na Ukrajinu, Vladlena Tatarskog, koji je ubijen u bombaškom napadu u Sankt Peterburgu.

Pristalice Navaljnog su negirale bilo kakvu vezu sa tim ubistvom.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruski istražitelji su saopštili danas da je 11 osoba stavljeno na međunarodnu poternicu zbog slučaja povezanog sa Navaljnim, javio je TASS.

Navaljni već izdržava ukupnu kaznu od 11 i po godina zbog optužbi za navodnu prevaru i nepoštovanje suda, podseća britanska agencija.

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Na osnovu nalaza zapadnih laboratorija, Navaljni je otrovan nervnim agensom u Sibiru u avgustu 2020. godine, a sledeće godine je uhapšen nakon što se vratio iz Nemačke gde je bio na lečenju zbog trovanja.

Kremlj je negirao da je pokušao da otruje Navaljnog.

BONUS VIDEO: Putin u iznenadnoj poseti frontu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar