Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV MANDATORY CREDIT

Uprava kazneno - popravne ustanove u kojoj se nalazi Navaljni saopštila je da je on prebačen iz svoje jedinice u zatvorsku bolnicu, jer je pokazao znake respiratornih poteškoća.

Navaljni se jutros požalio na povišenu telesnu temperaturu i kašalj, a na pregledu su mu potvrđene respiratorne tegobe. Lekari su procenili da njegovo stanje iziskuje bolničko lečenje.

„Urađeni su mu svi potrebni testovi, kao i onaj na koronavirus. Osuđeni je prebačen u medicinsku sanitarnu jedinicu, gde je pod nadzorom medicinskih radnika“, saopšteno je iz zatvora.

POGLEDAJTE JOŠ:

Trenutno se sprovodi dezinfekcija svih prostorija u kojima je boravio Navaljni, za slučaj da je zaražen virusom.

Kazneno – popravna institucija negirala je navode Navaljnog o tuberkulozi u zatvorskoj jedinici. Kako kažu, da je to tačno, svi bi bili poslati u karantin.

Navaljni je 31. marta započeo štrajk glađu s namerom da ubedi zatvorsku upravu da mu omogući odgovarajuću medicinsku negu.

„Proglašavam štrajk glađu sa namerom da se zakon poštuje i da se doktoru koga ja odaberem dozvoli poseta“, navodi se u komentaru ispod kojeg je potpisan Navaljni, a objavili su ga njegovi advokati.

Njegov pravni tim više puta je isticao da je podvrgnut mučenju u zatvoru, da ga čuvari lišavaju sna, hrane i medicinske nege.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar