Foto: Printscreen/YouTube, Nestali

Aleksandar Nišević, 28-godišnjak iz Gline, koji je prošle godine na splitskim Firulama i Blatinama staklenom bocom i kamenom brutalno i bez ikakvog povoda napao dve žene, osumnjičen je za ubistvo svojeg dede Miloša Niševića koji se smatrao nestalim od 2019. godine.

Policijska uprava sisačko-moslavačka najavila je za danas povodom tog slučaja vanrednu pres konferenciju.

„Policija je dovršila složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno delo teško ubistvo na štetu tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem decembra 2019. godine.“

Kako je objavio Jutarnji list, danas su ostaci tela Miloša Niševića navodno pronađeni raskomadani pre nekoga vremena.

Policija napadača istraživala zbog nestanka dede

Kako je Slobodna Dalmacija pisala prošle godine, policija Sisačko-moslavačke županije, pod koju spada i područje Gline, smatrala je napadača na žene „osobom od interesa“ za puno ozbiljnije kazneno delo od krađa, odnosno sumnjali su da je povezan s nestankom svog dede Miloša Niševića iz sela Roviška.

Naime, 28. decembra 2019. godine policiji je prijavljen nestanak tada 89-godišnjeg Miloša, koji je poslednji put viđen deset dana ranije. Kako su tada pisali lokalni portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je učestvovalo i dvadeset spasilaca HGSS-a s tri potražna tima sa psima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na terenu su bila i trojica zvaničnika MUP-a te četiri vatrogasca VP-a Petrinja, koji su ispumpavali okolne bunare jer se sumnjalo da nestali čovek nije možda ubijen i bačen u neki bunar.

Telo starca do dana današnjeg nije pronađeno, a kako nema tela, zasad nema mogućnosti da se s njegovim nestankom poveže bilo ko, pa tako ni njegov unuk.

Splitski policajci znali su za ove sumnje i pokušali su tokom kriminalističke obrade da razgovaraju s njim o tome, al 28-godišnjak im ništa nije rekao.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar