Foto:EPA-EFE/YAHYA NEMAH

Tursko vojno vozilo oštećeno je u eksploziji koja se desila tokom zajedničke patrole s ruskim trupama na severozapadu sirijske regije Idlib. U napadu je pričinjena materijalna šteta, ali nije bilo smrtno stradalih.

Nijedan ruski vojnik nije ranjen u incidentu koji se dogodio tokom zajedničke patrole duž strateškog magistralnog puta M4 koji povezuje istok i zapad Sirije, javljaju ruski mediji.

Turski sigurnosni zvaničnici rekli su da je došlo do napada koji je uzrokovao materijalnu štetu, ali nije bilo smrtno stradalih.

Rusija i Turska 5. marta su prekinule vatru u Idlibu, nakon višemesečne ofanzive sirijskih snaga koje je podržavala Rusija. U ovim sukobima raseljeno je skoro milion ljudi.

Kao deo sporazuma o prekidu vatre, turske i ruske trupe provode zajedničke patrole duž dela autoputa M4 u tampon zoni između pobunjeničkih boraca i snaga sirijske vlade.

Rusija je 13. avgusta rekla da su obustavljene zajedničke vojne patrole u Idlibu zbog povećanog broja napada militanata u tom području.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Maria Zaharova rekla je da napadi „radikala“ i „terorista“ opravdavaju odluku da se zajedničke patrole privremeno obustave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar