Foto: Tanjug/Nicole Hester/Ann Arbor News via AP

Pred kućom državne sekretarke savezne države Mičigen Džoselin Benson okupilo se nekoliko desetina naoružanih demonstranata i uzvikivalo optužbe o izbornoj krađi. Zvaničnici Mičigena, jedne od ključnih saveznih država na izborima, prošli mesec su potvrdili rezultate prema kojima je tamo pobedio demokrata Džo Bajden.

Državna sekretarka savezne države Mičigen Džoselin Benson objavila je u ponedeljak da se nekoliko desetina naoružanih demonstranata u subotu uveče okupili su se pred njenom kućom i uzvikivali optužbe o izbornoj krađi.

Zvaničnici Mičigena, jedne od ključnih saveznih država na izborima, prošli mesec su potvrdili rezultate prema kojima je tamo pobedio demokrata Džo Bajden.

Aktuelni predsednik Donald Tramp od održavanja izbora 3. novembra tvrdi da je prevaren, ali savezni i federalni zvaničnici su odbacili njegove tvrdnje. Demonstranti koji su stigli pred kuću Benson nosili su natpise i uzvikivali “zaustavite krađu“. “Zahtevi ispred moje kuće bili su nedvosmisleni, glasni i preteći“, napisala je Benson na Tvitteru.

Glavna tužiteljka  Mičigena Dana Nesel je optužila Trampove pristalice da se ponašaju “kao rulja“ i suprotno “osnovnom moralu i pristojnosti“. Tužioci su u oktobru objavili da je guverka Mičigena Grečen Vajtmer, koja se s otvoreno sukobila sa Trampom oko restriktivnih mera zbog koronavirusa, tokom izborne kampanje bila meta planirane otmice krajnje desničarske grupe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar