Mekdonalds Moskva Rusija
Mekdonalds u Moskvi Foto:EPA/MAXIM SHIPENKOV

Lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je prestao sa radom u Kazahstanu zbog poremećaja u lancima snabdevanja, javlja Agencija Anadolija (AA).

„Lanac restorana brze hrane kojim upravlja Food Solutions KZ LLP prestaje sa radom pod brendom Mekdonalds u Kazahstanu zbog ograničenja u lancima snabdevanja“, navodi se u saopštenju pres službe Mekdonaldsa u toj srednjoazijskoj zemlji.

U saopštenju se navodi da će aktivnosti i otvaranje novih restorana brze hrane pod novim imenom biti objavljeni u skoroj budućnosti, dodajući da će na pitanja u vezi sa nastavkom rada kompanije biti odgovoreno nakon perioda tranzicije brenda.

Pročitajte još:

U saopštenju se takođe navodi da je brend prvi put počeo sa radom pod upravom Food Solutions KZ LLP 2016. godine, dodajući da su otvoreni restorani u 24 grada u zemlji koji su zapošljavali oko 2.000 ljudi.

Podsetimo, centrala Mekdonaldsa nedavno je oduzela licencu za poslovanje tog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, a restorani u Sarajevu i Mostaru zatvoreni su usled dugovanja za zakup.

Mekdonalds je prošle godine napustio i Rusiju zbog invazije na susednu Ukrajinu,

Komentari

Svi komentari (2)