Akšata Murti Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Lider Konzervativne partije Riši Sunak danas je i zvanično postao premijer Velike Britanije. Njegovo imenovanje izazvalo je veliku pažnju kako britanske, tako i svetske javnosti iz nekoliko razloga - on ima indijsko poreklo, najmlađi je premijer u istoriji te zemlje, a intrigantna je i njegova supruga Akšata Murti, naslednica ogromne imperije.

Kralj Čarls danas je Sunaku poverio mandat za sastav nove vlade Velike Britanije. On je istakao da će učiniti sve kako bi britansku ekonomiju vratio tamo gde pripada i olakšao život građanima.

Rishi Sunak postao je glavna tema medija otkako je ušao u trku za premijera, a mediji se najviše bave njegovim bogatstvom i intrigantnom suprugom.

Akšata je ćerka indijskog milijardera Narajane Murtija, jednog od najpoznatijih biznismena u zemlji kojeg nazivaju i indijskim Bilom Gejtsom.

Akshata Murti Foto: Ioannis Alexopoulos/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona i Sunak su se upoznali na Stenfordu dok su bili studenti, a zatim su se venčali 2009. godine.

Akšata je modna dizajnerka, a njen otac je ranije isticao da porodica nije uvek živela u blagostanju. Kako je ispričao pre par godina, informaciju o rođenju ćerke je saznao od kolege jer tada nije mogao da priušti telefon.

Kako bi izgradili karijeru i današnju imeriju, Akšatu su roditelji ostavili na čuvanje babi i dedi na nekoliko meseci.

Riši Sunak i Akšata Murti Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Prvenstveno je radila u finansijama, a zatim otvorila modnu kompaniju Akšata Designs, čiju je prvu kolekciju predstavila 2011. godine.

Milioni na računu

Sunak i njegova supruga imaju zajedničko bogatstvo od 730 miliona funti, što je otprilike duplo više od procenjenog bogatstva kralja Čarlsa III i njegove supruge Kamile, koje iznozi između 300 i 350 miliona funti.

Sunak, koji je ranije ove godine postao prvi političar koji se našao na listi najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji, može da parira monarhu i po broju zvaničnih rezidencija.

Riši Sunak i Akšata Murti Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Bivši ministar finansija, koji je bio deo vlade Borisa Džonsona, poseduje čak četiri nekretnine širom sveta koje vrede više od 15 miliona funti.

Sunak, njegova supruga i ćerke Krišna i Anuška, većinu vremena provode u svojoj kući sa pet spavaćih soba u Kensingtonu, u zapadnom Londonu, za koju agenti za nekretnine procenjuju da vredi više od 7 miliona funti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Vikendom se povlače u džordžijansko imanje u selu Kirbi Singston u njegovoj izbornoj jedinici Ričmond u Severnom Jorkširu. Kuća, koju je par kupio za 1,5 miliona funti pre nego što je Sunak izabran za poslanika 2015. godine, sada vredi više od 2 miliona funti. Pretvorena je u nešto poput velnes centra sa zatvorenim bazenom od 400.000 funti, teretanom, joga studijom, hidromasažerima i teniskim terenom.

Rastući troškovi života znače da zagrevanje bazena košta više od 14.000 funti godišnje, skoro šest puta više od prosečnog računa za struju.

BONUS VIDEO Ostavka Liz Tras posle 45 dana: Da li je ovo novi šamar za Britaniju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar