Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT, EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegov ruski kolega Vladimir Putini složili su se da postoji potreba za deeskalacijom migrantske krize na beloruskoj granici, iako su se dvojica lidera mimoišla po pitanju uzroka krize, javlja Rojters.

„Cilj ovog telefonskog razgovora bio je da se okonča kriza“, rekao je Makronov savetnik novinarima nakon razgovora dvojice lidera koji je trajao 105 minuta, na inicijativu francuskog predsednika.

Kada je reč o pitanju migranata, iako ne postoji saglasnost oko uzroka trenutne krize na beloruskoj granici, Putin je, prema rečima Makronovog savetnika, rekao da je svestan da postoji potreba da se okonča situacija, pre svega, zbog potrebe da se pokaže humanost prema migrantima koji se koriste kao instrument.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ruska agencija TAS S prenosi da je tokom telefonskog razgovora sa Makronom, Putin skrenuo pažnju na brutalan tretman poljskih graničara prema migrantima.

Pres služba Kremlja navodi da je Putin skrenuo pažnju na izuzetno oštar odnos poljskih graničara prema izbeglicama.

Njih dvojica su razgovarala i o situaciji u Donbasu, a obojica su izrazila nezadovoljstvo jer nema napretka u smirivanju situacije, saopštio je Kremlj.

Putin je izjavio da Kijev nastavlja sa destruktivnom politikom usmerenom ka obaranju sporazuma iz Minska.

„To što su ukrajinske snage nedavno koristile borbene dronove u zoni konflikta ukazuje na takvu politiku“, objavio je Kremlj.

Putin je Makronu rekao i da će Rusija nastojati da stabilizuje situaciju između Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu.

BONUS VIDEO Makron pogođen jajetom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar