Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kada se vojvotkinja od Saseksa požalila Opri Vinfri da ju je Kejt Midlton rasplakala uoči venčanja, to je opisala kao "dramatičnu prekretnicu".

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve se premenilo“, rekla je ona, tvrdeći da je to označilo početak „napada na njenu ličnost“.

Britanski Dejli mejl postavlja pitanje, šta se zapravo dogodilo između dve žene i šta je pokrenulo čitavu ovu priču oko plakanja.

Mejl on Sandej piše da je svađa uoči Meganinog venčanja bila verovatno samo jedna u nizu tačaka koje su osudile na propast odnos Megan i Kejt.

Svađa oko haljina za male deveruše

Na probi haljine za Šarlot bile su Megan, Kejt, dizajnerka Kler Vajte Keler, dve asistentkinje iz modne kuće Živanši i Melisa Toubati – Meganina pomoćnica, koja je kasnije dala otkaz nakon samo šest meseci u službi Megan Markl.

Haljina koja je bila namenjena Šarlot, nije odgovarala. Usledili su razgovori kako bi to moglo da se ispravi za kratko vreme. Usled stresa došlo je do plakanja. To je bila nesrećna okolnost, a ono što je usledilo bilo je još gore – barem za Megan.

Nekoliko meseci kasnije objavljeno je da je Kejt bila ta koja je plakala, ali detalji oko tog događaja nisu bili jasni.

Megan je to ipak videla drugačije, i prošle nedelje je rekla da se dogodila obrnuta situacija i da postoje dokazi koji potkrepljuju njenu tvrdnju.

Kada je govorila o vojvotkinji od Kembridža, Megan ju je jednostavno oslovila sa Kejt, umesto formalnije Ketrin, koju ona više voli kada se o njoj govori u javnosti.

„Bila je uznemirena zbog nečega, ali se posle izvinila i donela mi je cveće… Učinila je ono što bih ja uradila da sam nekog povredila“, rekla je ona.

Megan je rekla Opri da je oprostila Kejt, ali izvori tvrde da izvinjenje nije značilo kraj ovog događaja.

Mediji pišu da su vrata navodno zalupljena Kejt ispred nosa i da je cveće bačeno u Meganinu kantu. Izvori kažu da je Megan sve sumnjavija da su pomoćnici koji podržavaju Kejt u palati bili ti koji su navodno pustili u medije priču da je Kejt bila ta koja je plakala.

Kako je izvor rekao za britanske medije, „Megan je postala opsednuta“.

„Nije to mogla da pusti i govorila je o tome svima koji su je slušali. Zahtevala je da osoblje progovori i da ispravi tu priču, pa je postala frustrirana kada se to nije dogodilo“, kažu izvori.

Jasno je da ju je ovo mučilo, pa se Megan kod Opre u intervjuu, tri puta vraćala na ovu temu, prenosi Dejli mejl.

Ali, ako sa druge strane, vojvotkinja od Kembridža nije verovala da je pogrešila, zašto bi se izvinila? Možda je jednostavno želela da smiri problem. Kao što je kraljevski posmatrač rekao za Mejl od Sandej.

Ma koliko ovaj slučaj deluje kao sitnica, „prepirka“ oko Šarlotine haljine označavala je mnogo dublji raskol između braće (Viljama i Harija), onaj koji je počeo nekoliko meseci ranije. A onda kada su se u sve uplele njihove žene, povratka više nije bilo, piše Dejli mejl.

Jedna bolna tačka bila je i vođenje Harijeve i Vilijamove zajedničke filantropske dobrotvorne organizacije, Kraljevske fondacije. Braća su se razišla u pogledu načina na koji to treba sprovesti. Hari je voleo više praktičan pristup, dok je Vilijama zanimalo više osnaživanje lokalnih zajednica da same izvrše posao.

Da li je Hari bio u centru „sukoba“ Megan i Kejt?

„Odnos Megan Markl i Kejt Midlton oduvek je bio taj koji najviše intrigira. Obe blistave lepotice i autsajderi koje su se pridružile udajom u kraljevsku porodicu. Ali one su i dve veoma različite žene – Kejt sa svojom šarmantnom engleskom rezervisanošću i Megan kao staloženu i sjajno američku izvođačicu.“

Ovako kolumnista Dejli Mejla Ričard Kej započinje svoju analizu odnosa Megan i Kejt, a potom nastavlja sa zapažanjima i opaskama o onome što je uočio između redova.

„Jedna je sputana spoznajom da joj je suđeno da bude kraljica, a drugoj je udobno pred kamerama. Ali da li su vojvotkinja od Kembridža i vojvotkinja od Saseksa zaista bile dobre prijateljice kako to jetrve treba da budu ili su ipak bile na ratnoj nozi“, pita se Kej.

„Posle šokantnog intervjua Megan i Hari sa Oprom u nedelju uveče, može se izvesti samo jedan ozbiljan zaključak. Megan je iznova i iznova usmeravala razgovor prema Kejt, njenom statusu i tome kako su različito tretirane. Ili bar tako ona tvrdi, na način koji se graniči sa opsesijom.

Megan veruje da je tokom njenog boravka u palati postojala namera da se napravi narativ o njih dve kao o ‘heroju i zlikovcu’. Ostavila je gledaoce bez sumnje da je ona ta koja je predstavljena kao zlikovac.

U intervjuu tinja jedva prikriveno nezadovoljstvo prema supruzi princa Vilijama, koja je možda lako mogla da bude najveći saveznik Megan dok se borila da se prilagodi kraljevskom životu. U Kejt je imala spremnog prijatelja koji je živeo u susedstvu u palati Kensigton i koja je verovatno poznavala Harija i bolje nego sama Megan. I tu, sasvim moguće, leži srž problema. Da li je Megan zavidela onom lakom srodstvu koje je postojalo između Vilijama, Kejt i Harija, a koje je bilo tako popularno na kraljevskoj sceni?

Njihova prirodna toplina i naklonost jasno su se videle na slikama sa brojnih događaja – na njihovim licima uvek je titrao osmeh.

A kada Vilijama nije bilo u blizini, Hari je uvek bio pouzdan pratilac koji je bio tu za Kejt, koju je jednom, ne zaboravimo, opisao kao sestru koju je oduvek želeo. Bilo ko sa strane ko bi bio pozvan da se pridruži ovoj udobnoj grupi mogao bi da ima zastrašujuću perspektivu – ali zbog jedne stvari.

Kejt i Vilijam bili su oduševljeni što je Hati pronašao ljubav, i bez obzira na njihov privatni strah da je prenaglio, ostavili su to sa strane, da bi dočekali Megan. Ipak nijednog trenutka ova trojka nije se pretvorila u fabuloznu četvorku“, navodi Kej u svojoj kolumni.

„Neprijateljstvo Megan prema Kejt nije bilo ograničeno samo na epizodu u vezi venčanja“

„Koliko su samo različiti njeni komentari sada u poređenju sa onim velikodušnim rečima koje je iznela o svojoj budućoj snaji u njenom i Harijevom intervjuu tokom veridbe u novembru 2017. godine. Tada je ponavljala koliko je Kejt ‘divna’.

Ali njeno neprijateljstvo prema vojvotkinji od Kembridža nije bilo ograničeno samo na epizodu u vezi venčanja. Sugerisala je da su Kejt Midlton možda „prozivali“ zbog želje da se uda za princa, ali da je njen tretman bio gori jer je bio rasistički.

U snimku koji se nije pojavio u konačnom delu intervjua, ali je kasnije emitovan, Megan je govorila o svom iskustvu dok je bila član kraljevske porodice, tvrdeći da je bilo različito od onoga kakvo su imali drugi članovi porodice“, ističe Kej u svojoj kolumni.

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Kejt Midlton je Harija navodno upozoravala na Megan Markl

Britanska kraljevska porodica toliko je bila zabrinuta što je princ Hari tada žurio da se oženi američkom glumicom Megan Markl da ga je čak i Kejt Midlton, supruga njegovog brata Vilijama, odvela u stranu da ga upozori na mu to i nije baš pametno.

Dejli mejl je krajem juna prošle godine preneo delove nove knjige o britanskim monarsima nazvane “Royal At Wat” u kojoj novinari Dilan Hauard i Endi Tilet tvrde da je Kejt molila Harija da uspori pošto će biti potrebno „vremena, pažnje i brige“ da se Megan integriše u porodicu.

Vojvoda od Saseksa koji se američkom glumicom oženio u maju 2018. godine sa Kejt Midlton je bio u bliskim odnosima i nazivao je „starijom sestrom koju nikad nije imao“.

Ipak, Harijev odnos sa Kejt i bratom Vilijamom je zahladneo posle njegove selidbe sa Megan u Los Anđeles. Tome su prethodile glasine da se nije baš najbolje slagao sa bratom u periodu neposredno pres selidbu, ali i da je rivalstvo koje se rodilo između Megan i Kejt stvaralo sve više problema među monarsima.

Foto: EPA-EFE/Neil Munns

U knjizi se, piše Dejli mejl, navodi i da je jedan od razloga za nesuglasice između Harija i Vilijama bio taj što je Hari sumanuto trošio novac u periodu pred svoje venčanje sa Megan. Navodno je u roku od nekoliko meseci potrošio više od šest hiljada funti za akupunkturu, a on i Megan su u luksuznom spa kompleksu u Hempširu proveli i vikend; navodno su tri noćenja koštala oko 33.000 funti.

Prema navodima insajdera, Vilijam je bio zabrinut zbog Harijeve romanse sa Megan i nasamo ga pitao „da li je ona prava“ ubrzo pošto je kraljevska porodica upoznala nevestu. U knjizi se navodi da ova dobronamerna intervencija nije prošla najbolje jer je Hari to doživeo kao namerno mešanje i sabotiranje njegove veze sa Megan.

Autori knjige navode da je Harija Megan privukla zbog „poverenja, posvećenosti, energije i ambicije“, ali i da je „podsvesno tražio figuru da mu zameni majku koja mu je okrutno oduzeta kada je bio u osetljivom uzrastu“. I Vilijamova žena Kejt je Harija navodno zamolila da dobro razmisli o svemu pre nego što donese bilo kakvu preuranjenu odluku.

„Nežno ga je podsetila da se zabavlja sa nekim ko ima potpuno drugačiji život, prošlost i karijeru, i da će biti potrebno mnogo vremena, brige i pažnje da se ona integriše u porodicu“, navodi se u novoj knjizi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)