Foto: Printscreen/Twitter

Aktivisti grupe "Youth Demand" (Mladi zahtevaju) zalepili su fotografiju fotoreportera Anadolu Agencije, Alija Jadalaha, koja prikazuje majku i njeno dete u Gazi, na čuvenu sliku Pabla Pikasa "Majčinstvo" u Nacionalnoj galeriji u Londonu, izveštava Anadolu.

U saopštenju grupe Youth Demand navodi se da su organizovali protest u Nacionalnoj galeriji kako bi zahtevali zabranu na prodaju oružja Izraelu. Tokom protesta, aktivisti su zalepili fotografiju majke i deteta iz Gaze na Pikasoovu sliku „Majčinstvo“, koja je poznata i po nazivu „Majka i dete“ iz 1901. godine, koja je izložena iza zaštitnog stakla.

Aktivista Jai Halai istakao je da su to učinili jer su „više od godinu dana svedoci ubijanja onih koji rade u zdravstvenom sektoru“.

„Ubija ih bombardovanje, meci i glad“, dodao je Halai.

Drugi aktivista, Malači Rozenfeld, naglasio je da „svi moraju ustati i reći da se u Gazi odvija genocid“.

„Moja dužnost kao Jevrejina je da javno kažem da se u Gazi vrši genocid. Genocid nije samoodbrana. Kažemo da je dosta“, izjavio je Rozenfeld.

PROČITAJTE JOŠ:

Zaposleni u Nacionalnoj galeriji brzo su uklonili fotografiju.

„Britanska vlada učestvuje u genocidu. U Gazi se deca operišu bez anestezije, a žene rađaju bez medicinske nege. Iako 87 odsto britanske javnosti podržava embargo na oružje Izraelu, naša vlada i dalje im prodaje oružje“, ističe Youth Demand.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare