Foto: EPA/MAURITZ ANTIN

Život na hrvatskom ostrvu Brač polako se vraća u normalu posle dvonedeljnog karantina, a većina mera koje su donete zbog pandemije korona virusa biće ukinute u ponoć.

„Zaključak koji smo predložili Nacionalnom štabu civilne zaštite je da se postojeće mere ne produžavaju. To znači da večeras u ponoć prestaju da važei mere zabrane napuštanja mesta prebivališta tako da više nisu potrebne propusnice za međuopštinski promet na ostrvu, a ni za trajekt Split – Supetar“, rekao je načelnik bračkog Kriznog štaba Nikola Martinić Dragan za Radio Dalmaciju.

On je dodao da se uvodi i linija Makarska – Sumartin, a od poneđeljka se ukidaju sve ostale mere i tako će se Brač izjednačiti sa merama koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj, prenosi portal Indeks.

Dragan kaže da je obustava nastave u školama jedina mera koja se neće ukinuti.

„Iako i škole mogu krenuti, naš dogovor sa direktorima je da imaju dva dana kako bi se logistički posložio prevoz učenika do škola i da se same škole pripreme. Tako da nastava u školama počinje u sredu. Vrtići će početi u ponedeljak najverovatnije, zavisi od toga koliko je koja opština spremna, a to će se objaviti tokom vikenda…“, zaključio je.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar