Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je danas da su postupili u skladu sa svojim nadležnostima povodom objave na društvenim mrežama, u kojoj se preti ubistvima na Cetinju, i navelo da će sačuvati mir i bezbednost, prenosi Beta.

Pročitajte još:

U Crnoj Goru su pojačene tenzije uoči najavljenog ustoličenja mitripolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Na društvenim mrežama juče se pojavio snimak muške osobe koja preti ubijanjem i klanjem na Cetinju.

„Ja sam spreman za Cetinje. Drma mi se drma mi se na šubari cveće, ubićemo zaklaćemo ko sa nama neće. Svi na Cetinje, alo“, čuje se, izmedju ostalog, na snimku.

Kako prenosi portal CDM, navodno je reč je o Milošu Sekuliću, koji je prošle godine skinuo tablu sa zgrade Zavoda za zapošljavanje (ZZ), na kojoj se nalazila oznaka ZZ CG i grb države Crne Gore.

SPC nije zvanično saopštila kada će biti ustoličenje mitripoliota Joanikija. RTS je javila da će biti 4. septembra, a podgorička Pobjeda, 5. septembra, kao i da patrijah SPC Porfirije u Podgoricu dolazi dan ranije.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan uputio je pismo ambasadorima u Crnoj Gori u kojem je zatražio da apeluju na smirivanje tenzija i poštovanje volje dela crnogorske javnosti da ustoličenje mitropolita Joanikija ne bude održano na Cetinju, već u nekom drugom mestu u Crnoj Gori.

Ustoličenju se oštro protivi vlast na Cetinju koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemotraska Crna Gora, ali i brojnji gradjani tog grada.

Brojne organizacije su najavile proteste od kojih se DPS zvanično ogradio. Savetnik predsednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović je, medjutim, pozvao na masovno okupljanje, ali i naveo da je to njegov lični stav. On je zbog te izjave saslušan u Tužilaštvu.

Cetinjski manastir je sedište Mitropolije, ali je istovremeno formalno pravno upisan kao vlasništvo opštine Cetinje u katastarskim evidencijama.

SO Cetinje će tim povodom održati sednicu 27. avgusta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)